Tuinieren Wonen

Maak je tuin zomer-ready met steigerhouten tuinmeubelen

Het weer begint langzaamaan al mooi te worden, en dus is het tijd om je tuin klaar te maken voor de zomer! Dat doe je niet alleen door de perkjes op te knappen en nieuwe bloemen in de bakken te zetten, maar ook door mooie nieuwe meubelen in de tuin te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een loungebank van steigerhout? Daarmee knap je je tuin in een handomdraai op en ga je een heerlijk zonnige zomer tegemoet. Van steigerhout kun je nog veel meer maken. In dit artikel inspireren je we voor de mooiste tuinmeubelen!

Bijzonder tuinhout

Planken van steigerhout zijn gemaakt van vurenhout, dat door gebruik in de bouwsector een eigen look en bijzondere eigenschappen heeft gekregen. De planken zijn flexibel en sterk, waardoor ze het goed doen op de bouwsteigers. Bouwvakkers en schilders kunnen de planken eenvoudig gebruiken om op hoogte te kunnen werken. Wanneer het hout jarenlang dienst heeft gedaan op de bouwsteigers, heeft het een opvallende, grijze kleur gekregen. Daarna krijgt het een tweede leven. Het wordt naar de meubelfabriek gebracht, waar er van alles van gemaakt kan worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een side table voor buiten? Steigerhout is in die zin dus een recycleproduct, wat het duurzaam maakt. Als meubels gaat steigerhout jarenlang mee.

Een stijlvolle afwerking

Laat je je steigerhouten meubelen afwerken met bijvoorbeeld een Nano-coating, dan weet je zeker dat ze de invloeden van het weer goed kunnen doorstaan. Die coating trekt in het hout en beschermt het als het ware van binnenuit. Het zorgt ervoor dat vocht niet in het hout zal kunnen trekken. Je kunt steigerhout ook af laten werken met een beits. Dat beschermt het hout niet alleen, maar geeft het ook een mooi uiterlijk. Kies je voor een kleurwas, dan kun je een white wash of grey wash gebruiken om het hout een bijzondere uitstraling te geven.

Steigerhout ook binnen gebruiken?

Ook binnenshuis kun je aan de slag met steigerhout. De mooie houtsoort is namelijk niet alleen mooi voor buiten, maar ook voor binnen in de woonkamer of slaapkamer. De robuuste en natuurlijke uitstraling van het hout doet het goed binnenshuis. Combineer je het met mooie designstoelen, dan creëer je een opvallend contrast. Ook de kinderkamer kun je er mooi mee maken, bijvoorbeeld met een huisjesbed of een hoogslaper van steigerhout. In de woonkamer kun je dan weer een TV-meubel van steigerhout neerzetten, of een mooie lange eettafel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit vind je misschien ook leuk...