Wonen

Welke slaapkamer stijl past bij jou?

De slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt, al is het voornamelijk terwijl je slaapt. Maar toch is het prettiger om te slapen op een plek die jij mooi en prettig vindt. Iedereen heeft echter een eigen voorkeur qua wat mooi is en wat lelijk is, de knalroze kamer met paarse olifantjes op de muur is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Het is alleen niet altijd even makkelijk om te bepalen wat je graag wilt en wat je mooi vindt, daarom ga ik langs een aantal stijlen en geef ik daar een paar kenmerken bij.

1 De natuurlijke stijl

Als je van een rustieke stijl houdt is dit zeker wat voor jou. In de natuurlijke stijl wordt namelijk vooral gebruik gemaakt van aardetinten en is er nauwelijks drukte aanwezig. Je zult van de vloer tot aan de kastgrepen geen felle kleuren aantreffen en in de meeste gevallen zijn er ook een paar planten aanwezig. Doordat de kamer hierdoor een hele kalme uitstraling heeft kun je het ook eenvoudig combineren met andere materialen en stijlen.

2 De industriële stijl

Als jij liever een wat stoerdere stijl wilt is de industriële stijl misschien wel een goede optie voor je. In deze slaapkamer zie je namelijk een hoop staal, bakstenen, leer, touw en andere rauwe materialen. Kenmerkend is dat, in tegenstelling tot andere stijlen, het meeste vaak niet afgewerkt is bij de industriële stijl, maar dat bijvoorbeeld de stalen constructie, de buizen en snoeren gewoon zichtbaar zijn.

3 De retro stijl

Retro betekent in dit geval dat er veel inspiratie uit de stijl van de jaren ‘70 gehaald wordt. In die stijl zie je dus veel ouderwetse meubels, printjes uit die tijd en kenmerkende kleuren als okergeel en diep oranje. Als je dus van vintage en deze periode houdt is dit een mooie stijl voor jouw slaapkamer.

4 De moderne/minimalistische stijl

Deze stijl zie je vaak door het hele huis en dan dus ook in de slaapkamer, maar als jij dat mooi vindt kan je slaapkamer prima in die stijl zonder dat de rest van je huis ook modern moet zijn. De moderne stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en een eentonig kleurenpalet die vaak uit witte en grijze tinten bestaat. In de moderne stijl gaat het ook vooral om het praktische, het is een slaapkamer en dus bedoeld voor slapen. Buiten het bed zal je dus niet veel meubilair zien bij de moderne stijl, waardoor het dus ook wel een beetje minimalistisch is.

5 De boheemse stijl

De boheemse stijl wordt heel erg beïnvloedt door andere culturen en dan voornamelijk vanuit Azië en een aantal Afrikaanse landen. De basis is echter vrij neutraal, je ziet deze culturen dus vooral terug in de details zoals kussens, deur grepen en tapijten. Daar zie je felle expressieve kleuren in terug, die eruit knallen tegen de vrij neutrale achtergrond. Als je dus van de culturen van landen als India en Marokko houdt is dit zeker een stijl die bij jou past.

Dit vind je misschien ook leuk...