Algemeen

Werken zonder opleiding? Een paar uitdagende banen op een rij!

Op zoek naar een leuke baan, maar je hebt je school – om welke reden dan ook – nooit afgemaakt? Dat moet natuurlijk geen probleem vormen. Er zijn namelijk genoeg uitdagende banen waar je zonder diploma aan de slag kan gaan. Nu vraag je je vast af waar dit allemaal kan en hoe jij je volgende salaris kan binnenharken. Om op deze vraag in te gaan en het jou nog gemakkelijker te maken, hebben we een aantal erg leuke en uitdagende banen voor je op een rijtje gezet! Zo kan je bijvoorbeeld al snel werken in de bouw of in het verkeer. Lees snel door!

Verkeersregelaar

Hou je van afwisseling, contact en de buitenlucht? Dan is werken in het verkeer echt iets voor jou. Om een verkeersregelaar te worden dien je een hele korte 3-daagse opleiding te volgen om je landelijk erkende aanstellingspas te halen. Hierna kan je direct aan de slag op de drukste kruispunten. Als je verkeersregelaar wordt, ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen. Het is belangrijk dat je gevoel voor verantwoordelijkheid met je meedraagt. Het is hiernaast van belang dat je goed met anderen overweg kunt en je goed kan verwoorden, je staat namelijk altijd tussen de mensen.

Bouwopruimer

Als je niet in het verkeer wilt werken, is werken in de bouw misschien iets voor jou. Ook dit kan zonder ervaring. Ga bijvoorbeeld aan de slag als bouwopruimer. In deze functie zorg je ervoor dat alles op de bouw veilig en opgeruimd is. Dit doe je door bijvoorbeeld bouwafval te scheiden en weg te gooien. Hiernaast help je met tillen en verplaatsen van bouwmateriaal of het in- en uitladen van machines en gereedschap. Voor dit beroep moet je fysiek in orde zijn en het niet erg vinden om vroeg op te staan. 

Bouwhulp

Heb je geen opleiding gehad om in de bouw te werken, maar heb je wel al wat ervaring in deze sector? Dan kan je ook aan de slag als bouwhulp. Als bouwhulp voer je soortgelijke taken uit als een bouwopruimer, maar hiernaast ondersteun je ook andere vakmannen. Helpen bij het schilderen, metselen, timmeren o.a. is voor jou geen probleem als bouwhulp. Voor dit beroep dien je dus handige handjes te hebben.

Keetdame of -heer

Wanneer tillen met bouwmaterialen iets te zwaar is voor je, kan je nog steeds aan de slag op een bouwterrein. Ieder bouwterrein is voorzien van een bouwkeet. Een bouwkeet is een kantineruimte waar personeel van het bouwterrein pauzeert en luncht. Als keetdame of – heer zorg je ervoor dat deze plek altijd schoon en opgeruimd is. Hiernaast kan het voorkomen dat je de koffie en thee verzorgt tijden pauzes of vergaderingen.

Nu weet je dat er opties zijn om te werken zonder diploma. Je moet alleen de juiste weg bewandelen om jouw droombaan te vinden. Binckwerk helpt je graag bij het zoeken naar de functie die het beste bij jou past! 

Dit vind je misschien ook leuk...