Wonen

Wat heb je nodig voor een complete schuifdeur?

Wil je graag een schuifdeur in jouw interieur? Wat een uitstekend idee! Een schuifdeur brengt extra sfeer in je woning. Daarnaast kan het dé oplossing zijn als je weinig ruimte hebt in huis voor een scharnierdeur. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor een complete schuifdeur? Je leest het hier!

  1. Een deur

Dit is natuurlijk het belangrijkste onderdeel, de deur! Zonder deur geen schuifdeur. Een schuifdeur is altijd een stompe deur. Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe deur. Een opdekdeur kun je namelijk niet gebruiken als schuifdeur. Je kunt schuifdeuren in alle mogelijke stijlen kopen. Of je nu gaat voor klassiek, modern of landelijk, je vindt altijd een deur die bij je past.

  1. Schuifsysteem

Ten tweede heb je een schuifsysteem nodig. Het schuifsysteem is een rail waarover de deur heen en weer kan schuiven. Er zijn verschillende soorten. Je hebt een:

  • Schuifdeursysteem met ‘voor de wand’ montage;
  • Schuifdeursysteem met ‘in de wand’ montage.

Deze montagesystemen bepalen natuurlijk ook de uitstraling van jouw schuifdeur. Een schuifdeursysteem met ‘voor de wand’ montage zit volledig in het zicht. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur? Dan kan dit een hele stijlvolle toevoeging zijn aan de algehele uitstraling van jouw interieur.

Kies je voor een systeem met ‘in de wand’ montage? Wees je er dan van bewust dat je moet kijken of jouw situatie daarvoor geschikt is. Misschien moet je een extra muurtje zetten om ervoor te zorgen dat de schuifdeur in de muur kan verdwijnen. 

  1. Beslag 

Heb je een deur en een schuifsysteem? Dan ontbreekt er nog deurbeslag. Je moet de schuifdeur natuurlijk nog zelf kunnen openen en sluiten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een deurgreep of schuifdeurkom voor gebruiken. Welke hiervan het beste is, is afhankelijk van jouw schuifdeursituatie.

Daarnaast kan het zijn dat je een slotklos, ook wel lockblock genoemd, nodig hebt. Nu hoor ik je denken: “Wat is een slotklos?” Met een slotklos kun je de boring van een slotgat dichtmaken. Sommige deuren worden namelijk standaard geleverd met een dergelijke boring. Met een schuifdeur heb je dit niet nodig, dus daarom moet je deze maken. Een gat in je schuifdeur is natuurlijk ook niet wat! Dit kan dus met een slotklos! 

Een complete schuifdeur kopen!

Alle bovengenoemde onderdelen voor een complete schuifdeur koop je eenvoudig online! Op de website van Sleiderink vind je een uitgebreid aanbod , schuifsystemen en deurbeslag. Hierdoor slaag je altijd en kun je alles bij één aanbieder kopen. Dat scheelt je ook nog eens verzendkosten, hoe ideaal is dat?! Nu weet je ook wat je nodig hebt om een complete schuifdeur samen te stellen. Heel veel plezier met jouw aankoop!

Dit vind je misschien ook leuk...