Wonen

Welke kookplaat kies je?

Wanneer je de keuken gaat verbouwen, of wanneer je gaat verhuizen, dan heb je de nodige keuzes te maken. Welke apparatuur heb je nodig en waar plaats je dit allemaal? Wanneer je dan toch bezig bent, is het ook goed om te kijken welke kookplaat aansluiten voor jou een goed idee is. Daar zijn namelijk ook wel heel veel opties in tegenwoordig. Daarom is het de moeite waard om eens te bekijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Dit maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Twee belangrijke opties bekijken

Hoewel er meer mogelijkheden zijn, valt de keuze eigenlijk uiteen in twee belangrijke opties. Ga je voor gas of inductie? In steeds meer moderne keukens wordt de keuze voor inductie gemaakt. Dat is ook goed te begrijpen, want dit brengt de nodige voordelen met zich mee. In de eerste plaats is er een kostenvoordeel omdat je van het gas af bent. Dat is vaak de belangrijkste reden. Er is echter nog meer wat meespeelt. Ook op andere fronten heeft het veel te bieden.

Een veilige manier van koken

Een belangrijk pluspunt is dat inductie een veilige manier van koken met zich meebrengt. Zo genereert het alleen warmte op het moment dat er pannen op de plaat staan. Haal je de pan eraf, dan is de warmte ook weg. Daarnaast is het zo dat er geen vuur op gas meer nodig is. Open vuur en het verdwijnen van gas maken dat er ook veel risico’s worden weggenomen. Dit is bijvoorbeeld in huishoudens wel heel aantrekkelijk. Je hebt er minder omkijken naar op die manier.

Net wat gemakkelijker schoonmaken

Het is ook nog eens zo dat de inductieplaat gemakkelijker schoon te maken is. Dat komt alleen al doordat ze veel minder vuil aantrekken dan gasplaten. Waardoor je dus minder schoon te maken hebt. Op keramiek schoonmaken gaat simpelweg ook sneller. Zo is het koken niet alleen gemakkelijker, ook het bijhouden is veel simpeler. Dat kan jou natuurlijk ook overtuigen. Ook dat kan een goede reden zijn om toch vooral voor dit soort kookplaat te kiezen als je aan de slag gaat met een nieuwe keuken.

Dit vind je misschien ook leuk...