Algemeen Klussen Loodgieter Renovatie Schilderen Stucadoor Wonen

Tips om de zolder in te richten

Vaak is de zolder een ruimte die je over hebt, wat moet je er dan mee denk je vaak? Er wordt vaak overheen gedacht wanneer je bezig bent met de verbouwing en vaak als rommelhok gebruikt. Toch heb je voor de zolder even veel betaald als voor de rest van het huis, dus waarom zou je er niet gewoon goed gebruik van maken? Hier in dit artikel geven wij een aantal tips voor je zolder om er toch handig gebruik van te maken.

Washok

Heb je al een washok op een andere verdieping? Fijn, dan heb je dit niet nodig. Maar zo niet, kun je van dit een perfecte waslocatie maken. Genoeg plek om alles te laten drogen, een kraantje erbij voor handwasjes en een goed wasrek. Klaar is kees! Het ziet er netjes en geordend uit daardoor en dat maakt het wassen ook fijner.

Hobbykamer

Doe je graag knutselen of werk je thuis? Maak er een hobby of studeerkamer van. Je kunt hem zo mooi aankleden als je zelf wil, en gebruik het als een inspiratie locatie. Op zolder heb je vaak alle rust dus kun je je goed concentreren. Zorg er dan ook echt voor dat je hele huis er zo ook echt uit ziet.

Kinderkamer

Oeps, er komt nog een kindje bij! Maar daar had je eigenlijk niet op gerekend en er zijn geen kamers vrij. Perfect om de zolder op te delen als extra kinderkamer. Verf en verbouw het, en het is zo een kinderlijk paradijs!

Van je zolderkamer zijn dus super veel dingen om je huis mee in te richten, denk na over wat jij echt mist in je huis en pas daarop de zolder aan. Maak er vooral geen rommelhok van, want hoe meer rommel er in de zolder komt, hoe groter de klus wordt om het op te ruimen!

Dit vind je misschien ook leuk...