Tuinieren Wonen

 Hoe werken kunststof compostbakken?

Met kunststof compostbakken vruchtbare grond creëren

Veel mensen willen hun plantaardige tuin- en keukenafval snel en op een milieuvriendelijke wijze verwerken. Denk bijvoorbeeld aan groente- en fruitresten, koffiefilters, bladeren en takken. Een voordeel van thuis composteren is dat je met het overblijfsel, de compost, vruchtbaar materiaal hebt waarmee je je tuin kan bemesten. We vertellen hier meer over kunststof compostbakken, waarmee je van organisch afval compost kan maken. Dankzij de constructie heb je gelukkig geen last van vervelende stank.

De voordelen van compostbakken van kunststof

Hoe werkt een kunststof compostbak? Schimmels, bodemorganismen en bacteriën breken het natuurlijke materiaal in de compostbak snel af. Ook insecten en regenwormen dragen bij aan de afbraak. Kunststof compostbakken zijn vaak uitgevoerd in gedekte kleuren, waardoor ze een onopvallende uitstraling hebben. De bakken hebben bijna een onbeperkte levensduur, want ze zijn bestand tegen zouten en zuren, de microbiële werking van compost, zonlicht, water, rotting en knaagdieren. Je kan aan de voorzijde planken wegnemen, wat het omscheppen van de compost vereenvoudigt. Door het gft-afval om te scheppen, bevorder je de rotting.

Zonder stank composteren en je tuin bemesten

Compostbakken van kunststof materiaal zijn eenvoudig te monteren en uit te breiden met aanbouwmodules. Als je al je gft-afval zelf composteert, heb je je groenbak niet meer nodig. Hierdoor hoeft de gemeente niet meer langs te komen om deze bak te legen. Je kan bovendien met je eigen compost gratis je struiken, bomen en planten bemesten. Ben je bang voor vieze lucht in je tuin? Er komt via de zijkanten van de bakken voldoende zuurstof bij het afval, waardoor een onaangename geur voorkomen wordt. Een dakje zorgt ervoor dat de compost nog steeds kan ademen en voert regen af.

Milieuvriendelijke kunststof bakken van Kunststof Forte

Bij het rottingsproces in de kunststof compostbakken ontstaat een overblijfsel dat humusrijk is en dat je kan gebruiken om de bodem te verrijken. Wil je ook graag je voedselresten en tuinafval recyclen en milieuvriendelijker leven, dan zijn duurzame compostbakken voor je tuin een verstandige keuze. Een van de bedrijven die basiscompostbakken en modules van gerecycled plastic aanbiedt, is Kunststof Forte. De deskundige medewerkers beantwoorden graag je vragen over het gebruik van de bakken.

Dit vind je misschien ook leuk...