Klussen

Wat doet een oliepomp?

Een oliepomp wordt onder andere gebruikt voor een automotor. De oliepomp zal de olie door een zeef aanzuigen. Daarna wordt de olie via het oliefilter door de oliekanalen geperst in de lagers van de krukas, de lagers van de nokkenas en het mechanisme van de kleppen. Door het goed smeren van de genoemde bewegende onderdelen zal de motor soepeler blijven werken. De prijs van een oliepomp is afhankelijk van het type auto. De goedkopere begint bij ongeveer € 30. De oliepomp is onder in het motorblok gemonteerd. Hij hangt vaak deels of helemaal in de carterpan. De oliepomp wordt door middel van tandwielen of ketting aangedreven en staat rechtstreeks in verbinding met de krukas. Wanneer de oliedruk te laag is, moet u direct naar de garage gaan, omdat er dan iets niet in orde eis. De bewegende delen worden dan niet voldoende gesmeerd en dat kan schade aan de motor opleveren. Wanneer er niet voldoende smering is, zullen de metalen delen rechtstreeks op elkaar komen, waardoor de slijtage sterk zal toenemen.

Wie is Ancotech?

Ancotech, die al in 1996 is opgericht, heeft zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van smeersystemen en smeertechnieken. Ancotech helpt zowel kleine als grote bedrijven met het verbeteren van hun productie. Door een goed beleid zullen de energie- en onderhoudskosten verminderen. Vanaf het moment van oprichting is Ancotech importeur en dealer voor het alom bekende kwaliteitsmerk “Lincon Industrial”. Er is een intensief samenwerkingsverband.

De diensten van Ancotech

Door Ancotech worden automatische smeersystemen en alle bijbehorende componenten uit het eigen magazijn geleverd. Ze kunnen daadwerkelijk snel leveren, omdat er wordt gewerkt met een up-to-date voorraadsysteem. Alle getoonde artikelen zijn op voorraad. Doordat Ancotech werkt met een eigen service en installatie team, kunnen ze u ondersteunen wanneer er problemen zijn bij het monteren van de geleverde onderdelen. Alle vakmensen van Ancotech zijn VCA gecertificeerd. Wanneer ze bij u langskomen, weten ze voor het probleem dat u heeft altijd wel een passende oplossing te bedenken. Door een samenwerking met Ancotech zullen ze met u meedenken en wordt er gewerkt uit de behoeftes van de klant. Ze kunnen u adviseren bij het ontwerpen voor centrale smeersystemen in zowel de lichte- als zware industrie, maar ook in bestaande situaties.

Dit vind je misschien ook leuk...