Zo makkelijk installeer je zelf een kattenluik
Klussen Wonen

Zo makkelijk installeer je zelf een kattenluik

Ben je het ook zat om portier te spelen voor de kat? Het is echt een lieverdje, maar elke dag staat het diertje wel tientallen keren voor de deur te miauwen dat het naar binnen of naar buiten wil. Herkenbaar? Waarom installeer je geen kattenluik? Met een kattenluik chip hoef je nooit meer deurwachter te spelen en hoef je je ook geen zorgen te maken over vreemde dieren die zomaar binnenkomen. Als je bang bent dat dit lastig te installeren is, heb je het mis en we leggen je graag uit hoe makkelijk het is om dit te doen.

Kies het juiste luik

De eerste stap van montage is kiezen waar je het luik wil plaatsen. In een muur, deur of raam? Dit heeft invloed op het soort luik wat je moet aanschaffen. Montage gaat verder op vergelijkbare wijze. Omdat een kattenluik in een deur het meest gebruikelijk is geven we dat als voorbeeld.

Meet je kat

Vervolgens moet je de buikhoogte van de kat meten. Dit is belangrijk om te bepalen hoe hoog het luik in de deur moet komen te zitten.

Gebruik het sjabloon

Elk kattenluik komt met een sjabloon voor het uitzagen van het gat in de deur. Dit sjabloon leg je op de buikhoogte van de kat op de deur en het geeft precies aan hoe groot je het gat moet zagen. Begin met boren op de aangegeven punten. Daarna kun je het overige materiaal hier tussenuit zagen.

Schuren

Schuur de randen van het zojuist gemaakte gat zodat niemand hier splinters van kan oplopen.

Klik het luik erin

De laatste stap is om het luik in het gat te bevestigen. Deze kun je hier makkelijk in klikken. Als de deur te dik is, of als je het in een dikke muur installeert, zul je extra tunnelstukken nodig hebben om de ruimte tussen de luikdelen te vullen.

Programmeer het luik

Om echt gebruik te kunnen maken van het luik hoef je alleen nog de chip van je kat te programmeren in het luik. Dit staat beschreven in de handleiding.

Dit vind je misschien ook leuk...