Klussen

Klushuis gekocht; waar moet je beginnen?

Het is zo ver! Je hebt je droomhuis gekocht! Er is alleen nog één dingetje: alles moet nog verbouwd worden. Grote kans dat je zo’n project nog niet eerder hebt gedaan. Dus waar moet je beginnen en waar moet je aan denken?

Budget

Misschien wel het belangrijkste van allemaal: wat is je budget? Al je plannen zijn natuurlijk afhankelijk van het budget wat je hebt. Reken altijd 10% bij het bedrag dat je berekend hebt, zodat je wat ruimte overhoudt voor eventuele tegenslagen. Mochten er toch onverhoopte tegenvallers komen, dan kun je natuurlijk ook altijd even voor sommige goedkope alternatieven kiezen. Bijvoorbeeld door boven een goedkope vloer te leggen of schapenhek van Adéquat in je tuin!

Inrichting

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen; bedenken hoe jij je inrichting wilt hebben. Ga je echt de complete ruimtes veranderen? Bedenk op tijd wat waar moet komen en of dat allemaal mogelijk is met eventuele leidingen en stroompunten die er liggen. Moet er een nieuwe badkamer en keuken komen? Begin op tijd met de voorbereidingen en het uitzoeken ervan, zodat de loodgieter en de elektricien aan de slag kan met het aanleggen van de nodige dingen.

Planning

Het is belangrijk om je niet te veel vast te houden aan een bepaalde datum of planning, zodat je relaxt aan de slag kunt met klussen. Maak wel een planning, zodat je weet waar je aan toe bent en je weet wanneer wat af moet zijn, maar houd je daar dus niet te veel aan vast.

Dit vind je misschien ook leuk...