Algemeen Klussen Wonen

Zo hang je je schilderij op zonder boren

Een schilderij ophangen is een klus die voor veel problemen kan zorgen. Een van die problemen is dat de muur niet geschikt is om gaten in te boren. Daardoor kunnen sommige schilderijen niet aan de muur bevestigd worden. Tegenwoordig kan je gelukkig ook een schilderij ophangen zonder boren.  Er zijn namelijk allerlei manieren gevonden om je schilderij of fotolijst aan de muur te bevestigen zonder er een gat in te hoeven boren. Op die manier heb je geen lelijk gat in de muur die wordt blootgesteld als je het schilderij weghaalt of hoef je je muur niet te beschadigen.

Manieren om je schilderij te bevestigen

Er zijn een aantal manier hoe je je schilderij aan de muur kunt bevestigen zonder een gat te hoeven boren in je muur. Een eerste manier betreft het gebruiken van zogeheten command strips. Deze plakstrippen kan je aan de muur plakken, om er vervolgens je schilderij aan op te hangen. Hoe sterker de strips zijn, hoe meer gewicht ze kunnen dragen. Een tweede manier is het gebruiken van haken, die het schilderij kunnen dragen. Naast deze twee opties heb je ook nog een ophangsysteem speciaal bedoeld voor schilderijen, die bestaan uit ophangrails, draden of haken.

De voor- en nadelen van een loft woning

Het woord loft wordt vaak geassocieerd met mensen met een vrije geest, afstammend uit de jaren ’80 en ’90. Een loft woning is echter veel meer dan dat en wint steeds meer aan populariteit. Het betreft een grote open ruimte zonder de aanwezigheid van binnenmuren. Daardoor krijg je grote overzichtelijke ruimte, ook wel kenmerkend voor een studio appartement. Voordeel is dat je een modern karakter hebt met een overzichtelijke lay-out, met veel lichtinval. Daartegenover staat dat er geen aparte ruimtes zijn doordat de binnenmuren ontbreken. Ook is er minder ruimte over om opslagplaatsen te voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk...