Klussen

Beton mogelijkheden voor huis, tuin en terras

Als je denkt aan beton dan denk je aan betonblokken of betonplaten voor grote bedrijventerreinen. Toch kan beton prachtig gebruikt worden voor particuliere of kleinschalige doeleinden. De mogelijkheden voor beton voor in je tuin en terras zijn eindeloos. Het staat stijlvol, het heeft een lange levensduur en is makkelijk in onderhoud. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder! 

De voordelen van betonplaten 

Het gebruik van beton voor huis, tuin en terras brengt zo de nodige voordelen mee. Beton is erg sterk materiaal dat een hoge drukvastheid heeft. Bovendien is een betonnen vloer, ten opzichte van hout, erg brandveilig. Beton vraagt weinig onderhoud. Als je kiest voor een betonnen vloer, zal het jaren meegaan terwijl het bijna geen onderhoud vraagt. Betonplaten staan bekend om de veelzijdigheid. Ze zijn namelijk te gebruiken voor veel verschillende verharding vraagstukken. Denk aan het verharden van een erf, bedrijventerrein of rondom je woning. Ook de waarde van gebruikte betonplaten blijft hoog; je kan het makkelijk hergebruiken of verkopen. 

Beton in de tuin 

Om een extra leuk effect te creëren in je tuin, kun je gebruikmaken van betonplaten. Betonplaten staan erg mooi in een landelijk en modern in- of exterieur. De grijze kleuren matchen erg goed met een mooie groene grasmat of prachtige grote planten. Dit kun je afwisselen met mooie houttinten van een schutting, overkapping of grote bloempotten. 

Chique betonnen terrasvloer 

Je zou het misschien niet denken maar een betonnen terrasvloer staat erg chic! Omdat een betonnen terrasvloer bijna geen onderhoud nodig heeft, is dit ideaal. Door de mooiste, chique betontegels uit te zoeken, creëer je een chique terrasvloer in jouw tuin. De multifunctionele vloerplaten met een mal gladde betonstructuur zijn bestand tegen negatieve invloeden van buitenaf. Denk aan groene algen, mos en blad resten. Hierdoor vergt het weinig tijd, moeite en onderhoud. 

Gietvloer

Een gietvloer is tegenwoordig een échte trend. Het ziet er heel strak uit en kan gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Een gietvloer is erg sterk en kan goed tegen temperatuurschommelingen. De vloer voelt aangenaam aan en zal niet aangetast worden bij sterke temperatuurverschillen. Onder een gietvloer kun je vloerverwarming leggen om je woning te verwarmen. Een gietvloer heeft een vochtwerende werking waardoor het ook zeer geschikt is voor vochtige ruimtes als badkamer, toilet of keuken. Een gietvloer heeft geen naden en staat hierdoor erg strak in ieder interieur! 

Dit vind je misschien ook leuk...