Klussen

Meer genieten van jouw tuin

Wil jij graag wat meer genieten van al het moois in jouw tuin? Dan heb je misschien wat aan deze tips. Met deze tips kan iedereen binnenkort genieten van zijn of haar eigen prachtige tuin. Een mooie tuin is namelijk iets waar je echt van kunt genieten. Heerlijk in jouw mooie tuin met een zonnetje op jouw gezicht. In dit artikel vind je daarom ook enkele tips om jouw tuin weer helemaal spik-en-span te krijgen.

Verwijder onkruid

Het is niet het leukste klusje maar wel een belangrijke: onkruid verwijderen. Door al het onkruid uit jouw tuin te verwijderen heb je al vrij snel een tuin die er mooier uit ziet. Denk aan onkruid tussen de planten en het gras, maar ook onkruid tussen de tegels en de muur. Door het onkruid te verwijderen ziet jouw tuin er al snel een stuk netter uit.

Snoeien maar!

Heb jij al veel planten in de tuin, dan is het belangrijk dat jij af en toe met een snoeischaar de planten bij knipt. Een overhangende plant is namelijk niet mooi. Daarnaast is het vaak ook nog eens slecht voor jouw planten. Door de onnodige en dode takken te snoeien blijven jouw planten een stuk langer in leven. Vergeet niet om na de tijd meteen de afgeknipte stukken plant weg te gooien. 

Bouw een overkapping

Wil jij in de zomer graag genieten in jouw tuin maar wel graag in de schaduw? Denk er dan eens over na om een overkapping te bouwen. Een overkapping geeft een mooie, luxe uitstraling aan jouw tuin. Daarnaast is het ook nog eens functioneel. Als jij jouw overkapping netjes onderhoudt kun je er ook veel jaren plezier aan hebben. 

Plant nieuwe planten

Af en toe een nieuwe plant doet wonderen voor jouw tuin. Een paar nieuwe planten kunnen het beeld van jouw tuin al compleet veranderen. Toe aan iets nieuws? Plant dan eens een klein boompje. Wist jij dat er ook speciale planten zijn die vlinders aantrekken? Zo kun jij een prachtige tuin mét vlinders krijgen.

Plaats een glazen schuifwand

Wil jij wel genieten van jouw tuin maar zit jij toch liever binnen? Dan kun je erover nadenken om een glazen schuifwand binnen van Alutera te plaatsen. Zo kun jij ook binnen genieten van jouw heerlijk ingerichte tuin. Zowel in de koudere maanden als in de wat warmere zomermaanden. 

Dit vind je misschien ook leuk...