Klussen

Welke soorten siliconenkit zijn er?

De meest populaire kitsoorten zijn siliconenkit en acrylaatkit. Siliconen kit wordt vaak gebruikt voor badkamers en keukens, maar andere vormen van kit worden ook steeds populairder. Zoals je misschien weet wordt kit gebruikt om kieren af te sluiten tussen verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld tussen je tegels en het bad, de rand van de douche tegen de muur of de kieren die je kan vinden onder kozijnen. Het voorkomt ophoping van vuil in deze kieren en sluit deze af. Het grootste voordeel is dat de kit elastisch blijft na het opdrogen.

Welk siliconenkit gebruiken

Heb je kit nodig voor in de badkamer? Er zijn veel verschillende randen die vaak worden gekit in de badkamer. Denk bijvoorbeeld dus aan de rand van een bad of een douche tegen de muur, rondom de wasbak, de naad van een toilet en een betegelde muur. De hoeken van de badkamers waar tegels op elkaar aansluiten moet ook gekit worden. De beste siliconenkit die gebruikt kan worden voor de badkamer is Sanitair kit. Dit is een extra elastische vorm van deze kit die ook nog eens schimmelwerend is, wat ideaal is voor badkamers en keukens.

Siliconenkit wordt zelf vaak gebruikt voor droge ruimtes. Afhankelijk van het type kit dat je koopt kan siliconenkit soms namelijk overschilderbaar zijn, waterdicht zijn, schimmelwerend zijn en geschikt zijn voor buiten. Als je van plan bent om een vochtige ruimte te gaan kitten is het echter zeker aan te raden om op te letten dat je wel siliconenkit aanschaft die tegen vochtige ruimtes kan en schimmelwerend is.

Een ander voordeel van siliconenkit is dat het een hoge bestendigheid kan hebben tegen Uv-straling en tegen extreme temperaturen kan. Ook is de kit goed bestendig tegen chemicali├źn en verkleurt deze kit niet. Het wordt meestal gebruikt als vorm van afdichting of als lijm.

De beste soort kit kiezen

Afhankelijk van je situatie kan je kiezen uit de verschillende soorten kit. Er bestaan namelijk ook andere vormen van kit naast siliconenkit. Afhankelijk van waar je de kit voor gaat gebruiken kan je het juiste type kiezen. Siliconenkit wordt in de meeste gevallen gebruikt als afdicht kit of lijm in verschillende situaties.

Er zijn verschillende soorten siliconenkit die vaak onderscheiden worden door hun toepassing. Op het kit kan je vaak al vinden waar het product voor gebruikt gaat worden en kan je de beste vorm van kit aanschaffen voor jouw reparaties of afdichtwerk.

Tip: Fastarshop.nl

Dit vind je misschien ook leuk...