Klussen

Dit zijn de voordelen van goede kelderafdichting

Een goede kelderafdichting vinden is een goede manier om vochtproblemen in de kelder af te komen. Het klimaat in de kelder is anders dan in de rest van de woning. Dit komt doordat deze ondergronds ligt. Dit maakt het ook allemaal gevoeliger voor vocht. Dit blijft ook nog eens langer hangen omdat er onvoldoende ventilatiemogelijkheden zijn. De kelder zal daardoor langzaamaan minder waterbestendig worden. Dit kan allerlei problemen met zich meebrengen. Kelderafdichting is dan de manier om hiermee om te gaan.

Hoe werkt kelderdichting?

Kelderafdichting staat voor het waterdicht maken van de kelder met behulp van verschillende lagen om de kelder heen. Die houden het water en vocht buiten. Dit wordt ook wel een bekuiping genoemd. Het betekent vaak dat eerst wanden en vloeren gestript moeten worden. Dit helpt om de zwakke plekken te vinden waardoor het vocht binnenkomt. Met waterdicht cement en een waterafstotende vloerplaat wordt dit opgelost. Na het drogen van de cementmortel worden meerdere afdichtingslagen in allerlei vormen aangebracht. Ook wordt gezorgd dat de kimnaad dicht wordt gemaakt. Zo ben je zeker van een waterdichte kelder.

Soepele of stijve afdichting kiezen?

Wie kiest voor kelderbekuiping, dan kan dat op twee manieren. Aan de ene kant is er soepele kelderdichting. Dit wordt gemaakt met een waterdicht noppenmembraan. Daar gaat dan nieuw metselwerk gedaan. De vloer krijgt een laag gestort beton. Wie kiest voor stijve kelderdichting, kiest dan voor vochtwerend mortelpleisterwerk. Dit wordt in verschillende lagen aangebracht. De laagjes krijgen wat ruimte, zodat echte waterdichtheid te creƫren is en de kelder goed in orde blijft. Het hangt per situatie van verschillende zaken af wat nu eigenlijk de beste optie van de twee is om te kiezen. Dit kan de expert voor je bepalen waar nodig. Bekijk bijvoorbeeld eens de materialen voor kelderafdichting op Vencory.nl en vraag deze partij om advies.

Is het slim om voor kelderafdichting te kiezen?

Heb je veel te maken met wateroverlast of vochtproblemen in de kelder? Dan is het goed te begrijpen dat je hier iets aan wilt doen. Dan is het dus wel ook belangrijk om te weten welke methode daarvoor geschikt is. Kelders kunnen op verschillende manieren worden aangepakt. Het is goed om te kijken naar de oorzaak van de vochtproblemen in de kelder. Aan de hand daarvan is de juiste behandelmethode te kiezen. Kelderafdichting biedt vele voordelen en een 100% waterdichte kelder. Laat een specialist dit voor je uitzoeken. Zo kan je de beste methode vinden. Het is slim om dit direct te laten inspecteren.

Dit vind je misschien ook leuk...