Klussen

Projecten voor uw lege zolder

Heb je een ruime (of kleine) zolder waar je al een hele tijd niets mee doet? Hier zijn enkele leuken projecten wat je kunt doen met je zolderruimte.

Extra slaapkamer

Als u een extra kamer nodig heeft voor uw kinderen om in te slapen en/ of spelen, dan is de zolder de perfecte ruimte om een echt wonderland te creëren. De zolder kan ook een ideale kamer zijn voor uw tiener. Tiener hebben nu en dan hun persoonlijke ruimte nodig, waar ze hun eigen ding kunnen doen of studeren zonder gestoord te worden. U zou ook van deze ruimte een slaapkamer kunnen maken voor u gasten, het is namelijk een luchtige ruimte die ontspannend is. Het geeft u gasten ook een beetje privacy.

Als u de ruimte helemaal wilt afschermen van de ruimte eronder of u heeft weinig ruimte onder de zolder om een vaste trap te kunnen plaatsen, dan is een zoldertrap ideaal voor u.

Speelkamer

Een speelkamer kan een kamer worden waar u kinderen niet enkel in kunnen spelen, maar waar er ook echt familiebanden kunnen gecreëerd worden. Of waar vrienden kunnen samenkomen voor een spelletjes avond. In de kleine ruimtes van de zolder past gemakkelijk een tafel en stoelen voor kaart-of bordspellen, een dart bord of een gezellige zithoek. Grote ruimtes kan voor van alles gebruikt worden, van een tafeltennisset tot een klassieke arcadespel. Maak de ruimte helemaal naar u smaak, dit kan u doen met posters, felle kleuren en al u favoriete elementen.  

Kantoor of studeerruimte

Werkt u vanuit huis maar kan u geen rustige plek vinden in uw huis om te werken of wilt u gewoon een kantoor in aparte ruimte om te studeren, dan is de zolder daar een ideale plek voor. Het is namelijk een ruimte die u helemaal kan afsluiten van de rest van uw huis. Zo kan u er geluiddempend materiaal plaatsen en een zoldertrap die de ruimte helemaal afsluit. Het biedt u een rustige ruimte om in te werken of te studeren.

Thuis bioscoop

Naar de film gaan kan duur zijn of te ver zijn. Dus waarom geen thuisbioscoop creëren? Het enige wat u nodig heeft is een lege muur (die liefst wit is), een projector en een comfortabele bank of kussens.

Bibiliotheek

Als u meer boeken heeft dan ruimte om ze te plaatsen, kunt u overwegen om uw eigen minibibliotheek in de zolder van uw huis te maken. In het begin kan het misschien vervelend zijn om u boeken daar boven te hebben, maar met wat comfortabele kussen of een bank in de ruimte zal u al gouw merken dan het een heel gezellige maar rustige ruimte is waar u optimaal kunt genieten van u boek.

Is je zolder alleen bereikbaar met een zoldertrap? Kijk voor mooie zoldertrappen op de zoldertrapshop.

Dit vind je misschien ook leuk...