Klussen

Welke kolomboormachine heb ik nodig?

Kolomboormachines worden gebruikt om nauwkeurig gaten te boren in het materiaal. Er zijn diverse soorten kolomboormachines, van compacte modellen tot staande modellen. De machine die jij nodig hebt voor jouw werkzaamheden en waar jij in gaat boren is afhankelijk van de hoogte van de machine en de kracht van de motor.

Versnellingen in een kolomboormachine

In het assortiment van airpress.nl zijn verschillende soorten verkrijgbaar, maar alle machines zijn 230 v. Er zijn kolomboormachines met 5, 12 of 16 versnellingen. Daarbij is het onderstel voorzien van gaten, zodat je eenvoudig de boormachine kan vastzetten op de werkbank of aan de vloer en staat de machine stabiel voor het boren. Alle machines zijn voorzien van een instelbare tafel. Aan de zijkant is een hendel waarmee je de boorkop naar beneden laat zakken voor het boren. De machines worden onder andere gebruikt in werkplaatsen, garages en andere industrieën.

Werkbank machines

In het assortiment van airpress.nl zijn twee werkbank machines (77301 en 77316), waarvan de 77301 de kleinste is. Beide machines kunnen op een werkbank, tafel of andere stevige ondergrond op hoogte opgesteld worden. Voordeel hieraan is dat je op een normale hoogte kan werken en niet vanaf de grond en de machine neemt alleen ruimte in op de werkbank. Het minpunt is dan gelijk dat er geen grote objecten tussen de tafel en boorkop geplaatst kan worden.

Vloermodellen

Heb je grotere objecten waar precies gaten in geboord moeten worden, dan vind je in het assortiment van airpress.nl ook twee vloermodellen, namelijk de 77351 en de 77321. Tussen de boorkop en de tafel zit veel ruimte, zodat je ook gemakkelijk grote objecten kan bewerken. Deze machines nemen alleen wel meer ruimte in ten opzichte van de tafelmodellen.

Machineklemmen

Bij de kolomboormachines zijn optioneel machineklemmen verkrijgbaar, machineklem 5” 125 mm en machineklem 4” 100 mm. Met deze klemmen houd je de te bewerken objecten veilig op zijn plaats en zal het niet verschuiven tijdens het boren. Airpress raadt altijd aan om deze machineklemmen te gebruiken, want dit is belangrijk voor je eigen veiligheid. Hiermee voorkom je dat materiaal zomaar verschuift of kan gaan rondvliegen, wat tot onveilige situaties kan leiden.

Dit vind je misschien ook leuk...