Klussen Wonen

Metalen profielen: oplossing voor warmte- en geluids afvoer

Omdat ze kunnen worden ontworpen met een verscheidenheid aan metalen profielen, evenals verschillende hoogtes en diktes, kunnen ingenieurs en architecten metalen profielplaten gebruiken voor een breed scala aan constructies. Dit kan variëren van een eenvoudig industrieel gebouw tot een extreem veelgevraagd design gebouw. Metalen profielplaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten die aan al je bouw behoeften kunnen voldoen. Twee van die behoeften zijn thermische isolatie en geluids afvoer.

Goede thermische isolatie

Het bouwgerelateerd energieverbruik is goed voor 40% van het totale Europese energieverbruik. Als gevolg hiervan is het verbeteren van de thermische prestaties van bekleding en bijbehorende componenten van cruciaal belang. Om ervoor te zorgen dat een bekledingspaneel een elementaire U-waarde (warmte doorlatendheid) heeft, moet rekening worden gehouden met de geleidbaarheid en dikte van de aangebrachte isolatie, de vorm van de metalen profielen en de aanwezigheid van koudebruggen. Zo kunnen de metalen profielplaten door het gebruik van isolatie en de vorm van het profiel voldoen aan de thermische prestatienormen. Het identificeren en vermijden van alle mogelijke koudebruggen in de dak- en wandbekleding is van cruciaal belang om lokale warmte-/koude verliezen van je gebouw tot een minimum te beperken.

Geluiddichte kwaliteit

De constructie van trapeziumprofielen op daken zorgt voor goede geluiddempende eigenschappen. Er is ontdekt dat geluid tot 53 decibel kan worden verminderd. De gemeten geluidsreductie voor wandconstructies met cassettes is berekend op 57 dB. De geluidsabsorptie van een gevelbekledingssysteem wordt bepaald door het gebruikte isolatiemateriaal, de gebruikte profielen van metaal plaat en folie, en de wijze waarop het systeem wordt geassembleerd. Architecten kunnen gebruik maken van de geluidsabsorberende eigenschappen van de isolatielaag van de gevelbekleding door de normale voering plaat te vervangen door een geperforeerde voering plaat om de nagalm in hun ontwerpen te verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk...