Klussen

Metalen profielen versus inox profielen

Wanneer je veelvuldig klust zul je vast wel eens met profielen gewerkt hebben. Profielen zijn ideaal om bepaalde constructies mogelijk te maken. Je hebt ze in verschillende materialen en elk materiaal heeft zo weer zijn eigen voordeel. Heb je profielen nodig voor een bepaalde klus maar weet je niet zo goed voor welk materiaal je het beste kunt kiezen? Vandaag zullen we Metaal profielen met inox profielen vergelijken, zodat je hopelijk een duidelijk beeld krijgt van de verschillen en doelgericht een keuze kunt maken welke materiaalsoort het meest geschikt is voor jouw type klus. Lees je mee?

Metalen profielen

Metalen profielen staan ook wel bekend om hun industriële uitstraling. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze ook wel eens gebruikt worden ter verfraaiing van het huis. Een industrieel interieur is ontzettend populair en metalen profielen sluiten hier perfect bij aan. Daarnaast zijn metalen profielen uitermate geschikt om te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld muren wilt verstevigen. Het is een erg stevig materiaal en je hebt ontzettend veel verschillende type metalen profielen in allerlei vormen en afmetingen. Shoppen doe je eenvoudig online, bijvoorbeeld bij Metaalshop!

Inox profielen

Net zoals metaal is ook inox een ontzettend stevig materiaal. Er zitten daarnaast nog een heleboel andere voordelen aan inox als materiaal voor profielen. Inox is namelijk roestvast, dit wil zeggen dat het wel kan roesten, maar je deze roest er ook gemakkelijk weer af kunt krijgen door de herstellende laag die op inox zit. Het materiaal is weerbestendig en ook ideaal voor wanneer je het wil gebruiken in situaties waar hygiëne ontzettend belangrijk is. Zo blijft vuil niet snel kleven aan dit materiaal dus het is niet verwonderlijk dat ze dit veelal in bijvoorbeeld ziekenhuizen gebruiken. Ook van inox profielen zijn er een heleboel verschillende type, vormen en afmetingen. Zo verzeker je jezelf ervan dat je altijd iets zult vinden wat jij goed kunt gebruiken voor jouw klus.

Dit vind je misschien ook leuk...