Algemeen

Zo maak je de beste werkplek voor thuis

Thuis je werk doen is steeds normaler aan het worden, zeker na het uitbreken van de pandemie. Dit vraagt nogal wat aanpassingsvermogen van onszelf en het huis. Indien je thuis aan het werk gaat, is het noodzakelijk dat er een goede plek is om in alle rust je werk te kunnen doen. Wil je graag leren hoe je jouw huis omtovert tot een productieve werkomgeving? We vertellen je er graag meer over. 

Selecteer een locatie in huis

Voordat je eraan begint is het belangrijk om een juiste plek in huis te vinden die geschikt is om je werk te kunnen doen. Als online marketing specialist werk je veel achter je laptop en dat kan thuis prima. Iedere dag lekker aan de slag om bijvoorbeeld online marketing leeuwarden te verbeteren. Om thuis je werk te kunnen doen is het nog altijd de beste keuze om dit in een aparte kamer te verrichten. Bestaat deze mogelijkheid niet? Richt dan een hoek in tot een werkplek. Ben je toevallig niet de enige die thuis aan het werk is? Creëer dan voor ieder een geschikte plek. Wanneer er veel gebeld wordt tijdens het werk kun je ervoor kiezen om een aparte ruimte in huis aan te wijzen als plek waar gebeld kan worden. Zo kan iedereen ongestoord zijn werk doen zonder last te hebben van iemand anders of afgeleid te worden. 

Denk aan de verlichting

De verlichting op de werkplek dient goed aanwezig te zijn. Hoe meer daglicht hoe beter! De verlichting, of het nou kunstmatig of natuurlijk is, zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren op het werk en voorkomt dat je gaat wegdommelen. Indien er bij een raam gewerkt wordt, kan dit het beste gedaan worden door 3 meter vanaf het raam te gaan zitten waarbij het raam zich links of rechts van je bevindt. Dit om licht op het scherm te voorkomen. 

De juiste meubels uitkiezen

Een goed bureau doet het halve werk! Zorg ervoor dat het minimaal 120 cm breed is en 80 cm diep is. De hoogte van het bureau is natuurlijk ook heel belangrijk. Een rechte hoek van je armen en ellebogen geven aan dat het bureau op de juiste hoogte staat. De stoel dient voldoende rugsteun te geven en je voeten dienen de grond te raken waarbij een hoek van 90 graden gemaakt wordt. Werk je in een kleine kamer dan en behoefte deze koeling dan is een mobiele airco 9000 btu een juiste keuze en een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden bij het selecteren van de meubels. Maak de kamer niet te vol met meubels en voorwerpen, sluit jezelf niet op.

Decoratie

Een vloerkleed onder het bureau om je een huiselijk gevoel te geven. Een kamerplant voor de decoratie, een prikbord voor de to-do’s, een ladekast voor de papierwinkel, een pennenbak, een schilderij, boekenkast of foto. Maak het niet te druk met accessoires, dit zal gaan afleiden. 

Akoestiek

Hier wordt niet snel over nagedacht indien het je eigen woning betreft. Maar toch kan het een hoop ellende doen voorkomen. De vervelende galmende ruimte, het luisteren van muziek die door de muren afketsen en direct in je oren prikken. Probeer de akoestiek te verbeteren door bijvoorbeeld vloerbedekking of een vloerkleed aan te leggen. Indien het heel erg naar klinkt kan een akoestisch paneel of kast ook helpen. 

Werkklimaat

Met energie bedoelen we zaken als de warmte, koeling, ventilatie, isolatie, mate van zonlicht, schaduw, tocht etc. Een ruimte dient je te beschermen tegen invloeden van het weer en tevens te voorzien van warmte, zeker gedurende de koude winterdagen. Geen of slecht werkende verwarming kan verholpen worden door een elektrische kachel te plaatsen. Te veel warmte kan voorkomen worden door een portable airco te kopen. Een dekentje, zonwering, muurisolatie, geblindeerde ramen etc. kan allemaal bijdragen aan het creëren van een prettig werkklimaat in de werkkamer.

Dit vind je misschien ook leuk...