Klussen

Glazenwasser: van een houten ladder naar aluminium

Tegenwoordig is de aluminium trap steeds populairder onder de glazenwassers. Over het algemeen in de productie van houten ladders aanzienlijk verminderd. Dit is ontstaan nadat, ongeveer 20 jaar geleden de wasstok werd geïntroduceerd, waarbij de glazenwasser gewoon op de grond kon blijven staan met een borstel die een lange steel heeft. Ook werd in 1996 vastgelegd dat ladders professioneel maar tot een beperkte hoogte mochten worden ingezet. Daarnaast hebben steeds meer glazenwassers ontdekt dat een ladder van aluminium, vergeleken met hout, veel lichter is. Toch zweren, vooral de wat oudere, nog altijd bij de ambachtelijke vervaardigde houten ladders.

Voordelen aluminium ladder

Het grote voordeel van een aluminiumladder, is dat deze lichtgewicht is, waardoor de ladder beter draagbaar is. Een ladder is overigens verschillend van een trap. Het grote verschil is dat een ladder vaak langer is als een trap en dat een trap vaak brede treden heeft en een ladder smalle sporten. Een ladder bestaat uit twee zijkanten, de stijlen en is altijd bedoeld om draagbaar te zijn. Er bestaan ladders die uit meerdere delen bestaan, maar ook uit één stuk. De ladders moeten ergens tegen aan kunnen leunen gebruikt te kunnen worden.

Trappen en ladders van DIRKS

DIRKS is al jarenlang een bekende producten op het gebied van ladders en trappen. Met al ruim 40 jaar ervaring in het produceren van aluminium trappen, ladders en andere klimmaterialen, worden glazenwassers verzekerd van een hoogwaardige trap. DIRKS glazenwassersladders staan dan ook bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid. Met een ladder van DIRKS kan dus op iedere hoogte veilig gewerkt worden.

Alle DIRKS ladders zijn voorzien van een coating die ervoor zorgt dat ladder langer meegaan. De coating heeft een vuilafstotende werking, waardoor corrosie voorkomen kan worden. Verder zijn de glazenwassersladders mobiel door de wieltjes aan de onderkant en zijn ze speciaal ontworpen voor intensief gebruik.

Dit vind je misschien ook leuk...