Renovatie

Wat te doen met stopcontacten tijdens het bouwen van een huis of een renovatieproject

Als u voorbereidingen treft om een nieuw huis te bouwen of uw huidige te renoveren, is er heel wat dat planning vergt. Vaak worden de kleine details echter over het hoofd gezien of vergeten in alle grote plannen. In deze gevallen is het goed plannen waar u wilt of stopcontacten nodig heeft. Het nemen van de tijd om dit eerst te plannen bespaart u onderweg elektrische renovaties. Houd in gedachten, verlengsnoeren mogen alleen op korte termijn oplossingen zijn voor uw huis.

Schneider Electric is een elektrotechnisch specialist. Ze delen enkele tips bij het plannen van stopcontacten voor uw nieuwe huis of renovatieproject:

Keukens

Als u een eiland in uw keuken heeft, zult u waarschijnlijk voedsel voorbereiden en apparaten gebruiken die stroom nodig hebben. Het toevoegen van stopcontacten rond uw eiland laat u deze apparaten gebruiken zonder enig probleem. Voor de rest van de keuken, neem eerst een kijkje op de lay-out en beslis vanaf daar. U wilt geen stopcontacten in de buurt van wastafels. Vergeet ook niet een paar extra stopcontacten op werkbladen toe te voegen om laptops of telefoons op te laden. Neem deze tip ook mee voor uw badkamer!

Woonkamer

Stopcontacten in uw woonkamer zal ook afhangen van wat uw lay-out plannen zijn. Als u een TV muur-mount wilt, installeer dan een stopcontact achter de TV om die snoeren te verbergen. Als u salontafels met tafelverlichting hebt, zijn de stekkers op de vloer een geweldige manier om te voorkomen dat kabels een stopcontact nodig hebben. Toch wilt u stopcontacten rond de kamer, dus installeer ze gelijkmatig over de muren. Als u uw inrichting verandert, wilt u stroom nog direct beschikbaar hebben. Neem deze tip ook mee voor uw slaapkamers!

Buiten

Ook kunt u ervoor kiezen om buiten stopcontacten te plaatsen. Dit is ideaal voor wanneer u bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier heeft of een ander dergelijk elektrisch apparaat moet gebruiken in de tuin. Ook hiervoor zijn speciale bouwplannen voor nodig. U moet namelijk rekening houden dat het buitenstopcontact niet tussen planten of bomen staat i.v.m. brandgevaar en verder hoort u dit stopcontact ten alle tijden goed te onderhouden. Ongeacht dat dit stopcontact een eigen geaard circuit heeft met een zekering, betekent het niet dat het gevaar geweken is. let altijd op scheuren waar vocht doorheen kan komen!

Dit vind je misschien ook leuk...