Renovatie Wonen

Onderhoud van PVC-ramen

Wat is de beste manier om PVC ramen en deuren te onderhouden als u lang van uw buitenschrijnwerk wilt genieten? Op zich is PVC een zeer onderhoudsarm product en scoort het veel beter dan hout. Dit kan worden afgeleid uit de vergelijking van zijn eigenschappen met aluminium en houten ramen. Toch hebben ramen en deuren periodiek onderhoud nodig om hun levensduur te behouden. Over het algemeen wordt de beglazing meer gewassen dan de profielen. Aangezien PVC een relatief zacht product is, mag u de glas- en PVC-profielen in geen geval reinigen met agressieve reinigingsmiddelen ( ammoniak, chloor… ) en schuurmiddelen. Het schuren van kunststof buitenschrijnwerk zal in ieder geval krassen achterlaten. Woont u in de buurt van Sint-Niklaas en bent u opzoek naar PVC ramen of deuren? Zie dan PVC Ramen Sint-Niklaas.

Glas reinigen

U kunt de PVC-buitenbeglazing reinigen met lauw water, een zachte spons en een beetje azijn of een niet-agressief schoonmaakmiddel op waterbasis.

Reinigen van PVC profielen

PVC-profielen stoten normaal gesproken zelf vuil en stof af, maar in geval van extreme vervuiling moeten ze meerdere keren per jaar worden gereinigd. U kunt de profielen reinigen met lauw water, een zachte spons en een mild reinigingsmiddel. Er zijn ook milde reinigingsmiddelen verkrijgbaar bij uw raam- en deurleverancier of gewoon bij de drogist. Ze reinigen en beschermen de kleur van de PVC ramen en deuren. In geval van vervuiling is de reinigingsprocedure afhankelijk van de gebruikte kleurtechniek. Voor lichte oppervlakkige vervuiling ( vuil / stof ) kunt u dat doen:

Gekleurd in de massa: gebruik een zachte spons en een niet-agressief reinigingsmiddel.

UV-bestendige folie: gebruik een zachte spons en niet-agressief reinigingsmiddel, gebruik zeker geen stoommachine.

Kleurcoating: gebruik een zachte spons en niet-agressief reinigingsmiddel. Witte was? Gebruik een simonizer.

Voor het verwijderen van hardnekkig vuil zoals vliegen- en muggenpoep, potlood, viltstift, rubber, lijm, kalk, verfresten, roest, etc… Er bestaan gespecialiseerde reinigingsmiddelen voor PVC ramen en deuren. Vraag uw raamleverancier of de apotheek om advies.

Dit vind je misschien ook leuk...