Klussen

De grootste voordelen van een NEN2580 meetrapport

Bij een NEN2580 meting wordt een pand of huis volgens de officiële normering gemeten. Zodoende wordt het bruto vloeroppervlak en de exacte inhoud gemeten zodat er geen onduidelijkheden en misverstanden kunnen ontstaan. Nadat een specialist is langsgekomen om alles in te meten ontvang je hierna een meetrapport. Vaak wordt er bij de verhuur of verkoop van een huis een NEN2580 meetrapport aangevraagd. De reden is dus om misverstanden te voorkomen.

Hoe werkt een NEN2580 normering precies?

In het verleden werd de inhoud en oppervlakte van een pand of huis op verschillende manieren ingemeten. Dit leverden veel misverstanden en onduidelijkheden op. Gelukkig is daar tegenwoordig de NEN2580 normering. Deze normering zorgt ervoor dat alle panden en huizen op dezelfde wijze worden ingemeten. Zo kunnen er geen misverstanden meer ontstaan over oppervlakte en inhoud. Sinds september 2010 is het voor VBO, NVM en LVM makelaars verplicht om een NEN2580 meetrapport uit te voeren.

Wat is het voordeel van een NEN2580 meetrapport?

Laat je een pand of huis opmeten door middel van de NEN2580 normering dan krijg je vervolgens een meetrapport. Je vindt in dit meetrapport uitgebreide informatie over oppervlakte en inhoud. Het is de duidelijkheid dat het grootste voordeel is van het laten uitvoeren van zo’n meting. Maar een NEN2580 meetrapport biedt nog genoeg andere voordelen. Denk aan dat het belangrijk is bij het vaststellen van een koop of huurprijs of je eenvoudiger gemeenschappelijke ruimten kunt doelen. Daarnaast bespaart het je een hoop tijd, want je hoeft alles niet zelf op te meten. En je krijgt dus duidelijkheid over de precieze oppervlakte en inhoud van de betreffende locatie.

Wat staat er in het NEN2580 meetrapport?

Nadat meting heeft plaatsgevonden worden alle gegevens werkt door de meetspecialist. De gegevens vind je terug in het meetrapport. Je vindt hier informatie zoals inhoud ruimten en exacte oppervlakte. Daarnaast wordt er uitgelegd wat de terminologie precies inhoudt. Je leert bijvoorbeeld wat de begrippen BVO, VVO, NVO en GBO inhouden.

De meting is verplicht voor woningcorporaties

Sinds begin 2019 is het verplicht voor woningcorporaties om een NEN2580 meetrapport voor alle huizen te hebben. Op deze manier ontstaan er geen misverstanden over oppervlak en inhoud van de huizen. Het is dus voor woningcorporaties verplicht om een meetrapport in bezit te hebben. Heb jij er nog geen? Via de website van NEN Metingen kun je eenvoudig een meting conform NEN2580 inplannen.

Dit vind je misschien ook leuk...