Klussen

Goede redenen om asbest te laten verwijderen

Tegenwoordig is de vraag of asbest goed is om te laten verwijderen makkelijk beantwoord. Inmiddels weet iedereen dat asbest ontzettend slecht is voor de gezondheid. Daarom is het gebruik van dit materiaal al jarenlang verboden. Een tijd was er sprake van het verplicht verwijderen van asbest, maar er bestaat nog geen regelgeving voor. Wel kan het goed zijn om alvast asbest te verwijderen en daar zijn een aantal goede redenen voor.

Woon jij in de omgeving van Nijmegen en vermoed je dat er asbest in of rondom je woning aanwezig is? Schakel dan deze specialist in asbestsanering in Nijmegen in voor een asbestonderzoek en eventueel de sanering.

Wat doet asbest met de gezondheid?

Het is uit onderzoek gebleken dat asbest kankerverwekkend is. Zelfs al adem je hele kleine deeltjes asbest in dan kan dat nog steeds een gevaar zijn voor je gezondheid. Daarom is het zagen of boren in asbest erg gevaarlijk en absoluut af te raden. Door het toepassen van asbestsanering voorkom en beperk je dit gevaar.

De waarde van vastgoed stijgt met asbestverwijdering

Besluit je je kantoorpand of woning te gaan verkopen, maar heb je nog te maken met asbest? Dan kan het lonen om dit te verwijderen. Je zult merken dat met het verwijderen van asbest je kantoorpand of woning in waarde gaat stijgen. Des meer reden dus om asbest te verwijderen.

Asbest kan het imago van je bedrijf schade brengen

Beschik je over een pand met asbest dan kan dat het imago van je bedrijf en de duurzame uitstraling schade brengen. Steeds meer bedrijven en mensen zijn zich namelijk bewust van de gevaren van asbest. Toekomstbestendig en duurzaam ondernemen zijn tegenwoordig hele belangrijke punten en mogen niet onderschat worden.

Laat je je dak verbouwen of renoveren?

Wil je je dak laten renoveren of verbouwen en is daarbij asbest aanwezig? Dan is het advies om dit asbest te laten verwijderen. Ga je eenmaal aan de slag op je dak met slijpen, boren of zagen dan kunnen er gevaarlijke deeltje vrijkomen. En zoals eerder aangegeven zijn dit soort asbestdeeltjes kankerverwekkend. Daarom wil je voorkomen dat je asbest inademt en door een gespecialiseerd bedrijf laat verwijderen. GaertnerMilieutechniek.nl is een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf dat al jaren gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest.

Dit vind je misschien ook leuk...