Wonen

Handige gids voor het installeren van ledstrips

LED strips nemen in vraag tegenwoordig steeds meer toe. Zowel de particuliere gebruiker als zakelijke gebruiker kiezen steeds vaker voor LED strips. Je ziet ze steeds meer terug in de horeca, bij de kapper of de tandarts. Maar ook binnen het interieur van woningen zijn LED strips gewild. Een aantal handige tips bij het installeren van LED strips.

Wat is het voordeel van LED strips?

Waarom LED strips zo gewild zijn komt omdat het veel voordelen heeft. Grootste voordelen zijn dat je creatief kunt spelen met alle kleuren van de regenboog, hoge lichtopbrengst, lange levensduur en hele lage stroomverbruik. Zodoende bestaan er LED strips met één soort kleur, zoals bijvoorbeeld warm wit of wit. Maar heb je ook LED strips met kleuren van de hele regenboog, ook wel de RGB LED strips genoemd. Door drie kleuren te mengen kunnen deze strips alle kleuren tonen. Daarnaast hebben de strips een groot aantal branduren en daarom hoef je ze bijna nooit te vervangen. Verleng de levensduur van LED strips met exclusieve montage profielen.

LED strips kun je oneindig veel toepassen

LED strips toepassen kan in oneindig veel mogelijke manieren. Dit geldt dan ook voor de LED profielen. Zo zijn witte LED strips ideaal voor bijvoorbeeld achter een schilderij, kast of aanrecht als indirecte verlichting. Ook kun je koud witte LED verlichting toepassen bij bijvoorbeeld een koof of in een winkel onder het schap om de producten extra kracht mee te geven. Daarnaast kun je met RGB LED strips een geheel andere sfeer creëren in een ruimte. Voordeel van de strip is dat het flexibel, dun en klein is. Daarnaast kun je de strips op elk gewenst formaat knippen en daarom is deze verlichting tegenwoordig zo populair.

Installeren van LED strips is een makkelijke klus

Installeren van de strips is helemaal niet moeilijk. Monteren is een ander verhaal en kan niet altijd even goed werken. Soms laten de LED strips namelijk los. Dit kan gebeuren als de grond te vet is. Voor de montage en afwerking is er een duurzame en goede oplossing. Deze oplossing is het monteren van de strip door middel van montage profielen. Check deze webshop voor een groot aanbod aan LED strip producten.

Dit vind je misschien ook leuk...