Wonen

Dit zijn de drie populairste kleuren raamdecoratie voor in de woonkamer

De inrichting, de gebruikte materialen en de vormgeving hebben allemaal invloed op de woonkamer. Maar niets springt zo in het oog als de kleur van de raamdecoratie. Denk hierbij aan neutrale kleuren, zoals wit, beige of lichtgrijs, of ga voor opvallende kleuren, zoals paars, blauw of geel. Naast deze kleuren zie je ook vaak natuurlijke kleuren terug in de woonkamer. Voornamelijk aardetinten en groentinten zijn de laatste jaren erg populair. De kleur van de raamdecoratie hangt voornamelijk af van de stijl van jouw woonkamer. Is jouw woonkamer modern, industrieel of juist heel landelijk? Ben jij benieuwd welke kleuren het meest populair zijn op het gebied van raamdecoratie? Lees dan snel verder!

1. Lichte kleuren

Stipt op nummer 1 staat raamdecoratie in lichte kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals wit, crème en offwhite. Lichte kleuren zorgen ervoor dat je een fris en schoon gevoel in de woonkamer creëert. Daarnaast zorgt witte raamdecoratie er ook voor dat dingen groter lijken, waardoor lichte raamdecoratie de ideale keuze is voor kleinere woonkamers. De woonkamer lijkt optisch groter en zal minder krap voelen. Als je kiest voor raamdecoratie in lichte kleuren, kun je bijvoorbeeld kiezen voor witte aluminium jaloezieën. Let er wel op dat je niet te veel wit in de kamer gebruikt, dit kan namelijk voor een steriel effect zorgen. Combineer in plaats daarvan de witte kleuren met natuurlijke kleuren zoals beige, groen en bruin en haal creëer een bohemian sfeer die je de laatste tijd ook steeds vaker terug ziet komen!  

2. Grijstinten

Naast lichte kleuren zijn en blijven ook grijstinten erg populair. Grijs, antraciet, lichtgrijs, deze kleuren zie je vaak terug in een modern interieur. Voornamelijk gordijnen in deze kleuren zijn erg populair. Grijstinten zorgen ervoor dat een ruimte een meer moderne uitstraling krijgt en staat ook erg goed gecombineerd met een strakke inrichting.

3. Groen/ blauwtinten

Zowel groen- als blauwtinten zijn zeer rustgevend en zijn dan ook een veel gekozen optie in de woonkamer. Als je meer richting de blauwtinten gaat, kies je voor een wat koudere kleur. Deze kleur is mat moeilijker om warmte en gezelligheid mee te creëren, maar staat wel erg mooi in een woonkamer waar veel daglicht naar binnen valt. Groentinten creëren daarnaast een warmere sfeer vol rust en harmonie. Deze kleur staat erg mooi bij plissé gordijnen, zeker als je voor een lichte groene kleur kiest. 

Dit vind je misschien ook leuk...