Schilderen Wonen

De beste muurkleuren voor de woonkamer

De woonkamer is de kamer in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Het is daarom ook de plek die van je huis een thuis maken. Het combineert vrije tijd, comfort en saamhorigheid. Er worden hier talloze herinneringen gemaakt, maar er zijn ook fijne rustige momenten. Het is dus niet verwonderlijk dat verfkleuren voor woonkamers een enorme impact hebben op de algehele sfeer van je huis. Afhankelijk van de unieke persoonlijkheid van jouw huis, kan de ruimte rustgevend zijn of een statement maken. Het kan ouderwetse charme of een moderne uitstraling hebben. Wat je stijl ook is, deze prachtige kleuren zijn de beste keuzes voor je woonkamer.

Blauw

Blauw is de favoriete kleur van velen Nederlanders. Het is daarom een goed idee om dit te implementeren in een kamer die iedereen samenbrengt. Een blauwe woonkamer heeft een rustgevend, stabiliserend effect op je huis. Er zijn veel aantrekkelijke blauwtinten en ze passen allemaal goed bij neutrale tinten zoals bruin en crème. We zijn zelf aan de slag gegaan met Wijzonol Aqua Zijdeglans in onze woonkamer. In combinatie met onze hardhouten vloeren, is dit een bijzonder stijlvolle keuze geweest!

Groen

Groen is de kleur van harmonie en vernieuwing. Omdat het de tinten van de natuur weerspiegelt, is het een van de beste verfkleuren voor woonkamers. Als je geen ruimte hebt voor een hele reeks kamerplanten, zullen groene muren de spetters van het leven zijn dat je woonkamer nodig heeft. Groen kan fris en subtiel tegelijk zijn; het is het perfecte alternatief voor degenen die neutrale kleuren te saai vinden. Van het merk Wijzonol zijn genoeg groene tinten beschikbaar om keuzestress te veroorzaken.

Zwart

Zwart is niet de meest voor de hand liggende kleur voor een woonkamer, maar dat maakt het juist zo geweldig. Een woonkamer met zwarte muren is onverwacht en dramatisch. Andere details in de kamer zullen meer aandacht trekken. Je meubels knallen tegen de donkere achtergrond. Er zijn veel manieren om een zwarte woonkamer te ontwerpen, en ze maken allemaal een sterk statement dat het middelpunt van je huis zal zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...