Wonen

Zonnepanelen kopen of leasen: de belangrijkste verschillen

Ben je de mogelijkheden aan het onderzoeken om voor je bedrijf zonnepanelen aan te schaffen, maar vind je het een dure investering? Bekijk dan ook eens of de mogelijkheid om zonnepanelen te leasen een interessante optie is. Hieronder de belangrijkste verschillen tussen het kopen of leasen van zonnepanelen.

Verschil tussen kopen en leasen van zonnepanelen

Het grootste verschil tussen het kopen of leasen van zonnepanelen, is dat je bij het kopen van zonnepanelen ook daadwerkelijk de eigenaar bent en de panelen zelf aanschaft. Je betaald dus eenmalig een bedrag per paneel met al het materiaal wat erbij hoort plus montage en vervolgens is alles jouw eigendom. Bij het leasen van zonnepanelen betaal je maandelijks een bedrag aan de eigenaar van de zonnepanelen en dit bedrijf zorgt ervoor dat de zonnepanelen netjes gelegd en onderhouden worden en na het eindigen van het leasecontract worden de zonnepanelen weer van het dak verwijderd. Ben je bijvoorbeeld van plan om in de toekomst sterk uit te breiden of over te stappen op elektrische voertuigen of andere onderdelen? Zelfs dat is mogelijk bij het leasen van zonnepanelen. Er zal dan een systeem aangelegd worden, waarbij uitbreiding mogelijk is. Mochten er defecten zijn aan de installatie of aan de panelen, dan wordt dit door een monteur gerepareerd. Gedurende de looptijd van het leasecontract heb je dus geen omkijken naar je zonnepanelen. 
Als je de zonnepanelen aanschaft, betaal je uiteraard eenmalig een bedrag om de panelen te kopen. met de huidige gas- en energieprijzen is de terugverdientijd een stuk korter geworden. Tot een aantal jaren geleden was dat nog tussen de twaalf en zestien jaar. Inmiddels is de terugverdientijd al teruggelopen naar vijf à acht jaar. Je bespaart dus direct op je maandelijkse energierekening en de terugverdientijd is ook nog eens een stuk korter geworden. alleen maar voordelen zou je denken. Je moet echter ook wel het budget hebben om de zonnepanelen daadwerkelijk zelf aan te kunnen schaffen. Daarom is voor veel mensen met een bedrijf de optie om zonnepanelen te leasen een aantrekkelijke optie gebleken. Zo heb je toch de voordelen van zonnepanelen, maar hoef je hier niet eenmalig een grote investering op te doen, maar betaal je maandelijks een bedrag. Via dit prijsoverzicht van Zonnepanelen.net kun je bekijken hoeveel panelen je nodig hebt, wat de kosten zullen bedragen en hoeveel je kunt besparen bij de aanschaf van zonnepanelen. Ook kun je meer informatie vinden over de soorten zonnepanelen en vervolgens kijken naar de panelen die het beste bij jouw situatie passen.

Dit vind je misschien ook leuk...