Klussen

Tips bij het leggen van een PVC visgraat vloer

Heb je de PVC visgraat vloer van je dromen uitgezocht en ben je van plan om deze zelf te gaan leggen? Dat is mogelijk! Echter zijn er wel enkele tips van belang als je zelf besluit om de vloer te gaan leggen. Hieronder enkele tips die jou kunnen helpen om een PVC visgraat vloer perfect te leggen. 

Soort visgraat vloer

Hoe makkelijk een PVC visgraat vloer te leggen is, heeft ook te maken met de vloersoort en het montagesysteem. Dien je de vloer te lijmen of aan elkaar te klikken? Laat de vloer sowieso altijd eerst twee dagen acclimatiseren in de ruimte en begin daarna pas met leggen. Maak een voorbeeldstuk, want het begin is altijd lastig. Zorg er ook voor dat de eventuele linker- en rechterplanken goed uit elkaar gehouden worden, zodat je de vloer straks niet in het verkeerde motief legt. Kijk voor een ruim aanbod visgraat PVC vloeren bij Vloer XL. Daar zijn genoeg voorbeelden te vinden, zodat je zeker weet dat je een mooie PVC visgraat vloer uit kunt kiezen. 

Tips PVC visgraat vloer leggen

Zorg er uiteraard altijd voor dat de betonnen vloer egaal en schoon is, zodat de ondervloer er mooi egaal op komt te liggen. Kies voor een kwalitatief hoogwaardige ondervloer om te zorgen voor ultieme isolatie van de vloer en geluidsdemping. Als de ondervloer eenmaal netjes en egaal ligt, is het tijd om de richting en het juiste motief te kiezen in de ruimte. Leg de planken hiervoor eerst neer zonder te bevestigen om te kijken of het naar wens is. Begin altijd met een starterspunt/hartlijn en bevestig hier de rest van de vloer tegenaan. Hoekjes die je af hebt gesneden om de vloer passend te maken, kun je later op andere plekken wellicht weer nodig hebben om andere hoeken op te vullen, bewaar deze stukken dus goed. Leg de vloer altijd minimaal een centimeter van de muur af zodat de vloer strak gelegd kan worden en er eventuele plinten nog langs of overheen gelegd kunnen worden. Bij VloerXL.nl kun je deze tips nogmaals terug lezen en anders de hulp van een specialist inroepen.

Dit vind je misschien ook leuk...