Klussen

Een aanhangwagen is ideaal bij het klussen

Een aanhangwagen is onmisbaar voor iedere klusser. Je kunt er snel afval mee afvoeren en je haalt heel makkelijk zware bouwmaterialen op bij de bouwmarkt. Recent hebben veel Nederlanders klussen in en rondom het huis ontdekt. Dat is niet alleen heel leuk om te doen, maar het zal je ook nog eens aardig wat geld besparen. Gebruik je een aanhanger niet zo vaak dan is het aan te raden om de aanhangwagen te huren. Gebruik je een aanhangwagen meerdere malen per jaar dan is het verstandig om er één te kopen. Dit is een stuk voordeliger. De aanschaf kan vandaag de dag al heel makkelijk online. Let wel dat je voor sommige aanhangwagens een extra rijbewijs nodig hebt. 

Een extra rijbewijs nodig om een aanhangwagen te gebruiken?

Mogelijk heb je naast je normale rijbewijs een extra rijbewijs nodig om je nieuwe aanhangwagen te kunnen gebruiken. Dat hangt af van de auto in combinatie met de aanhanger en de maximale toegestane massa. De toegestane massa is tegenwoordig maximaal 750 kg. Je moet er rekening mee houden dat de massa niet alleen de lading is. Ook het gewicht van de aanhangwagen zelf telt mee. Komt de aanhangwagen niet boven de 750 kg uit dan mag je de aanhanger gewoon met een normaal rijbewijs gaan gebruiken. Dit kan een reden zijn om meerdere malen op en neer te rijden. Bij HAPERT vind je een ruim aanbod aanhangwagens in verschillende gewichtsklassen.

Handige tool om het maximale toegestane massa te berekenen

De RDW van de overheid heeft een slimme applicatie ontwikkeld om snel en makkelijk te kunnen achterhalen wat het maximale gewicht de aanhanger mag hebben. Je voert simpel het kenteken van je wagen in en de applicatie vertelt je hoeveel gewicht je achter je wagen mag hebben. Daarnaast vertelt deze applicatie ook wat het laadvermogen van je wagen is. De tool is heel makkelijk en snel te gebruiken en geeft je snel duidelijk.

Een aanhangwagen gebruiken om bouwmaterialen te halen

Nederlanders klussen tegenwoordig steeds meer in en rondom het huis. Het geeft je genoeg voordelen in plaats van een vakspecialist inhuren. Veel bedrijven hebben namelijk lange wachttijden en je kunt pas een paar maanden na de offerteaanvraag gebruik maken van de diensten. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk geholpen worden en een aanhangwagen kan uitkomst bieden. Je kunt er snel je bouwmaterialen mee ophalen en gelijk beginnen met je klus. Is er een renovatie nodig in of rondom je huis dan kun je het afval met de aanhangwagen gelijk afvoeren. Dit is al een stuk goedkoper dan gebruik maken van bijvoorbeeld een container.

Dit vind je misschien ook leuk...