Klussen Wonen

Traprenovatie: klus om uit handen te geven aan een specialist

Ben je op zoek naar mogelijkheden om een echte eyecatcher te maken van de trap in je hal of woonkamer? Die vind je bij een specialist op het gebied van traprenovatie. Of je trap nu is verouderd of onveilig is geworden, traprenovatie uitgevoerd door echte vakmensen biedt je de oplossing. De kosten van traprenovatie kunnen bovendien verrassend voordelig uitvallen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan vooral nog even verder, want in dit blog belichten we allerlei mogelijkheden waarmee je weer voor jaren van een fraaie en veilige trap geniet. 

Nieuwe stootborden en overzettreden

Als je thuis een dichte trap hebt dan bevindt zich daaronder vaak een trapkast, toilet of berging. De treden zijn in dat geval aan elkaar verbonden via stootborden. Dit zijn de verticale planken tussen de traptreden. Bij traprenovatie worden dan ook nieuwe stootborden en eventueel overzettreden en sluitlijsten gemonteerd. Staat er in jouw woning een betonnen trap? Ook die is geschikt om te renoveren met het trede-over-trede-systeem. Met dit systeem worden kale traptreden voorzien van mooie nieuwe planken. Deze planken hebben ook tot voordeel dat ze extra goed bestand zijn tegen  slijtage, krassen en stoten. Daarnaast hebben ze een geluiddempende werking door de speciale lijm waarmee ze zijn vastgezet en zijn ze voorzien van een antislip-toplaag. 

Een open trap renoveren 

Als je een open trap laat renoveren, vereist dit extra expertise. Ieder onderdeel van de trap is vanuit de woonkamer of de gang direct zichtbaar. Daarom is er voor half werk geen plaats. Daarom moet elk onderdeel perfect worden uitgevoerd, variërend van de voor- en achterzijde, de balusters, de trapwangen, de leiwang en de palen. Daarbij heb je de keuze uit een enkelvoudige renovatie of een volledige traprenovatie, waarbij vakkundige montage en afwerking zijn vereist. Bij het praktische trede-over-trede-systeem worden de nieuwe onderdelen op maat gemaakt, waarna ze over of in de plaats van de oude onderdelen van de trap worden gemonteerd. Wist je dat het ook tot de mogelijkheden behoort om een open trap dicht te laten maken? Met een dichte trap creëer je extra opbergruimte, maak je een gevaarlijke trap stukken veiliger én bespaar je op stookkosten. 

Twintig jaar garantie tegen doorslijten

Traprenovatie die wordt uitgevoerd door vakmensen is het resultaat van technische kennis, jarenlange ervaring en know how. Een specialist weet als geen ander dat iedere trap uniek is en dus ook zo moet worden behandeld. Het maatwerk dat hiervoor is vereist, wordt uitgevoerd met mallen op basis van je bestaande trap zodat ieder nieuw onderdeel naadloos aansluit. Niet voor niets krijg je bij een specialist op het gebied van trap renovatie maar liefst twintig jaar garantie tegen doorslijten. Wil jij jouw trap ook voorzien van een nieuwe uitstraling? Een specialistisch bedrijf komt gratis bij je langs voor advies op maat en het uitbrengen van een offerte. 

Dit vind je misschien ook leuk...