Wonen

Een slimme investering voor je keuken!

Wil jij als wijnliefhebber je keuken goed inrichten? Dan is een wijnbewaarkast een slimme investering voor je keuken. Het heeft naast meer ruimte nog veel meer voordelen. Lees meer over de voordelen en hoe je dit slim kunt afstemmen op de rest van je keuken. 

Extra ruimte betekend meer ruimte voor wijn

Een wijnbewaarkast zorgt ervoor dat je in je gewone huiskoelkast meer ruimte overhoud. Extra ruimte betekend ook direct meer ruimte voor wijn. Voor feestjes en partijen kan het nog wel eens lastig zijn om die extra ruimte te vinden in je gewone huiskoelkast. De vraag is of je een extra koelkast wilt aanschaffen of juist als wijnliefhebber een speciale wijnbewaarkast, wijnklimaatkast of een kleine wijnkoelkast.

Hierdoor kan je de ruimte in je gewone koelkast nu beter benutten voor andere dranken, hapjes en je wekelijkse boodschappen. 

De wijnbewaarkast zelf blijft ook lekker schoon en is alleen bedoeld voor wijn. Afhankelijk van de capaciteit van de wijnbewaarkast heb je dus ruimte voor meer wijn. 

De beste temperatuur voor jouw wijn

Als wijnliefhebber wil je de wijnen natuurlijk op de juiste temperatuur schenken en drinken. Een wijnbewaarkast helpt je hierbij. Je kunt een wijnbewaarkast aanschaffen met 1 zone of met 2 zones. Dit betekent dat je 1 soort wijn op de juiste temperatuur kunt bewaren of 2 temperaturen kunt instellen. Bij 2 zones kun je gerust meerdere verschillende wijnen bewaren. Hieronder lees je bij welke temperaturen je diverse wijnen kunt bewaren. 

Mousserende wijnen 6-8 graden Celsius

Witte wijn 10-12 graden Celsius

Lichte rode wijn 14-16 graden Celsius

Rode wijn 16-18 graden Celsius

Zo zie je dus al dat rode wijn ook in een wijnbewaarkast het beste op temperatuur gehouden en gebracht kan worden. De gemiddelde woonkamer is te warm voor de juiste temperatuur van rode wijn. Sommige zoete witte wijnen kan je beter ook kouder serveren, nog dan 10-12 graden. Die kan je ook samen met mousserende wijnen bewaren. 

Professionele uitstraling

Een wijnbewaarkast geeft ook een professionele uitstraling in je huis. Naast dat het een slimme investering voor meer ruimte is, laat je hiermee ook zien dat je verstand hebt van wijnen. Als liefhebber wil je natuurlijk niets liever dan een professionele uitstraling geven in je huis en keuken. 

Er zijn diverse soorten wijnbewaarkasten zoals we hierboven al schreven. De beste en slimste keuze hangt af van jouw voorkeuren, kleuren in je keuken en waar je deze wilt gaan plaatsen. Ook is het belangrijk om te bedenken hoeveel wijnen je wilt gaan opslaan. Heb je wellicht al veel wijn in de kelder liggen? Dan kan je op basis daarvan al berekenen hoeveel ruimte je nodig denkt te hebben. 

Denk ook aan de grootte van het gezelschap dat je vaak uitnodigt voor feestjes en partijen of bijvoorbeeld de eetclub waar je onderdeel van bent. Dit bepaalt ook hoeveel ruimte je nodig gaat hebben. 

In de wijnkast shop kan je diverse wijnbewaarkasten bekijken en vergelijken. Zo krijg je alvast een beetje een gevoel wat het beste bij jou past. 

Dit vind je misschien ook leuk...