Wonen

De voordelen van een wijn klimaat kast thuis

Het kan erg handig zijn om thuis een wijn klimaat kast te hebben. Het is een mooie investering voor je keuken of woonkamer. Daarnaast heeft het vele voordelen voor de wijn, de ruimte in je gewone huiskoelkast en straalt het professionaliteit uit. 

Wijn altijd op de juiste temperatuur

Met een wijn klimaat kast is je wijn altijd op de juiste temperatuur. De temperatuur van de wijn is eigenlijk het belangrijkste in het bewaren en schenken van wijn. Met name voor de smaak, kleur en kwaliteit. Als wijnliefhebber wil je natuurlijk dat jouw wijnen op de juiste kwaliteit blijven. Een goede bewaarmethode is daarom aan te raden. Een wijn klimaat kast kan hier handig bij zijn. Dit omdat je deze op de juiste temperatuur kunt instellen. Met een gewone huiskoelkast is dit vaak te koud en zal de wijn ook anders smaken. En dat is natuurlijk zonde! 

Ruimte

Naast de juiste bewaarmethode scheelt het ook ruimte in je gewone huiskoelkast. Deze ruimte kan je weer benutten voor andere dranken, hapjes en je wekelijkse boodschappen. Ook heb je extra ruimte voor jouw wijnen welke je nu eindelijk op de juiste manier kunt bewaren. Nooit meer gezeur om wijn die niet goed gekoeld is of wijn die in kwaliteit is gekelderd. 

Soorten wijnklimaatkasten 

Er zijn verschillende soorten wijnklimaatkasten. Qua merk zijn de bekendste de BODEGA en de LuzVini. Voor een wijnklimaatkast zit het verschil voornamelijk in de grootte, de opslag capaciteit en of je deze wilt laten inbouwen of losstaand zou willen. Dit is handig om te bedenken voordat je een wijnkast gaat aanschaffen. 

Ook zit er nog verschil in zones. Zo zijn er wijnklimaatkasten met 1, 2 of 3 zones. Dit houdt in dat je de wijn klimaat kast op 1, 2 of 3 verschillende temperaturen kunt instellen. Erg handig als je verschillende soorten wijnen wilt gaan bewaren. Zoals wit, rood, dessertwijn en mousserende wijn. 

Waar plaats ik de wijn klimaat kast?

De plaats van de wijn klimaat kast is handig om te bedenken. In de keuken of juist losstaand in de woonkamer. Ieder heeft hier zo zijn of haar eigen voorkeur in. Vooral als je deze in wilt laten bouwen is het slim om dit in de tekeningen te laten opnemen. Zo kom je straks geen ruimte tekort in je keuken. 

Wij raden aan om de kast te plaatsen op een plek dicht bij de kast waarin je je wijnglazen bewaart. Dit is handig met het uitschenken van de wijn. Ook is het slim om een stuk aanrecht over te houden waar je de flessen en glazen dan op kunt neerzetten. Dat maakt het schenken ook een stuk makkelijker.  
Bij dewijnkoelkast kun je diverse soorten wijnklimaatkasten bekijken en je oriënteren wat het beste bij je past. Naast klimaatkasten zijn er ook kleine wijnkoelkasten. Deze hebben vaak maar 1 temperatuurzone. Een wijnklimaatkast raden wij over het algemeen aan omdat de ervaring leert dat iedereen wel meer soorten wijn bewaart.

Dit vind je misschien ook leuk...