Renovatie Wonen

6 leuke ideeën met ramen voor in uw huis

1 Raamfolie

In sommige huizen grenst het raam van de woonkamer recht aan de straat en kan dus iedereen naar binnen kijken. Niet iedereen vindt dat prettig en om dan nog enigszins wat privacy te hebben moet je eigenlijk de gordijnen dicht doen. Maar je kunt beter voor raamfolie gaan, daarmee kun je het raam voor zover als jij wilt afdekken zonder dat je al te veel lichtinval verliest. Het leuke aan raamfolie is ook dat je het zelf kunt personaliseren en je je huis er dus eigenlijk ook mee kunt upgraden.

2 Een rond raam

Een mooie touch in bijvoorbeeld je slaapkamer of zolder kan zijn om een rond raam te nemen. Een rond raam geeft een authentiek en uniek gevoel aan de ruimte, want hoeveel mensen hebben er nou een rond raam?

3 Glas in lood

Sommige oude huizen hebben het nog wel, glas en lood. In of boven de voordeur zit dan een klein raampje van glas en lood. Hartstikke leuk natuurlijk, het ziet er goed uit en zorgt voor een mooie lichtinval binnenshuis. Als je glas in lood wat prijzig vindt heb je tegenwoordig raamstickers die het raam precies op glas in lood laten lijken en ook in grote lijnen hetzelfde effect hebben.

4 Raamstickers

Een raamsticker kun je tijdelijk toevoegen om een beetje extra sfeer aan je huis toe te voegen, zo is het een hele leuke toevoeging tijdens de feestdagen. Voor sinterklaas kun je bijvoorbeeld wat pakketjes, een mijter en een staf op het raam plakken, met kerst een kerstboompje en een kerstman en met Pasen een paashaas met wat eieren.

5 Een lichtstraat

Als je een wat donkere ruimte hebt die wel recht onder het dak ligt kan een lichtstraat een hele mooie oplossing zijn om de ruimte lichter te maken. Hierdoor neemt de lichtinval aanzienlijk toe en het maakt niet eens uit voor de isolatie, aangezien het van dubbel glas is gemaakt. Je kunt de lichtstraat kopen bij glasdiscount en het ook op maat laten maken.

6 Ramen binnenshuis

Net als met de lichtstraat kan een raam of glazen binnendeur in huis de lichtinval enorm vergroten. Waar de lichtinval op de overloop en de hal eerst zeer minimaal was kun je met ramen binnen hier een hoop aan verbeteren. Daardoor lijkt je huis lichter en groter, wat je leef plezier alleen maar vergroot.

Dit vind je misschien ook leuk...