Wonen

De mooiste wanddecoratie maak je zelf

Als je een beetje creatief aangelegd bent, maak je binnen no time de mooiste wanddecoratie helemaal zelf. Wij hebben wat decoratieprojecten voor je op een rijtje gezet.Voor het ene project heb je niet per sé twee rechterhanden nodig, maar voor de ander is wel wat extra handigheid vereist. Welk project je ook gaat uitvoeren, met deze kunstwerkjes maak jij gegarandeerd indruk op je gasten!

Edelstenen spiegel

Mooier én simpeler dan dit werkje wordt het niet. Een simpele spiegel beplak je heel eenvoudig met de mooiste edelstenen voor een stijlvolle look. Zorg dat je een spiegel hebt met een dunne rand, of geen rand. Vervolgens heb je twee componentenlijm nodig en een aantal trommelstenen: genoeg om de rand te beplakken. 

Leg de stenen aan de rand van de spiegel, hoe jij ze wilt hebben. Je kunt ze sorteren op kleur en ze als een regenboog beplakken, of je kunt alle stenen door elkaar gebruiken. Vervolgens plak je ze met de twee componentenlijm op de spiegel. Laat dit zeker een uur drogen. Hang je spiegel op een mooi plekje en klaar is je kunstwerk!

Macramé wandkleed

Voor deze knoopkunst is iets meer oefening nodig. Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is macramé misschien wel iets voor jou! De basisknopen vind je op internet. Wanneer je deze onder de knie hebt, kun je een YouTube tutorial volgen om te oefenen. Het is aan te raden om met goedkoop garen te oefenen.

Heb je het helemaal onder de knie? Bestel dan mooi garen, bijvoorbeeld bij Bobbiny, in jouw favoriete kleur. Ga op zoek naar een mooie stok of koop er één bij het tuincentrum en knoop hier een wandkleed aan. Dit wandkleed hang je natuurlijk midden in de woonkamer om jouw trots aan iedereen te laten zien!

Borduren

Ook borduren kost ietwat meer oefening, maar dan heb je ook een prachtig kunstwerkje. Hiervoor heb je een borduurring, niet rekbare katoenen stof, borduurzijde en een naald nodig. Om je werkje een echte finishing touch te geven, is het mooi om kralen en bedels te gebruiken. Bij Betaalbarekralen vind je de mooiste items. Deze bedeltjes groothandel beschikt over een enorm aanbod aan kralen en bedels om jouw borduur kunstwerk en extra touch te geven. 

Span het katoen over de borduurring en teken je gewenste patroon op de stof. Gebruik de borduurzijde, kralen en bedels om het patroon vol te borduren. De bedels geven het geheel een finishing touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tijgerkop met echte oorbellen?

Dit vind je misschien ook leuk...