Wonen

Deskundige hulp bij stormschade aan het dak

Tijdens een storm kan het dak van je huis flinke schade oplopen. Er kunnen delen van het dak naar beneden waaien. Als de wind onder het dak kan komen dan kan zelfs het complete dak van het huis waaien. Dat is natuurlijk flink schrikken. Als het jou overkomt dan neem je direct contact op met de dakdekker in Harderwijk. Die komt zo snel mogelijk langs om een noodvoorziening te treffen. Er wordt zeil over het dak gelegd om het interieur tegen verdere schade te beschermen. Daarna wordt het dak deskundig hersteld. Stormschade valt onder de dekking van de opstalverzekering. De factuur kan meestal rechtstreeks naar de verzekeraar worden gestuurd.

Zorg voor goed onderhoud aan je dak

Stormschade kan deels worden voorkomen door ervoor te zorgen dat het dak goed wordt onderhouden. De dakdekker kan een inspectie uitvoeren om te controleren of er onderhoud nodig is. Hij controleert de dakbedekking, maar ook de schoorsteen en het lood- en zinkwerk. De dakgoten horen er uiteraard ook bij. Soms kan met kleine reparaties verdere schade worden voorkomen. Hiermee verleng je de levensduur van je dak aanzienlijk. Een goed onderhouden dak kan tientallen jaren dienst doen zonder hoge onderhoudskosten.

Je dak is in goede handen bij de dakdekker

Heel veel huiseigenaren zien het niet zitten om zelf op het dak te klimmen voor onderhoud. Dat is helemaal niet erg. De dakdekkers van Dakwerk nemen speciale veiligheidsmaatregelen om ongelukken te voorkomen. Wil je onderhoud aan je dak laten uitvoeren dan kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Is er sprake van stormschade dan is de dakdekker 24/7 bereikbaar voor een spoedreparatie. Ook als er geen schade is maar je wilt het dak renoveren of isoleren kun je een prijsopgave aanvragen. Met dakisolatie bespaar je aanzienlijk op de stookkosten. Bovendien verhoog je daarmee je wooncomfort.

Dit vind je misschien ook leuk...