Wonen

Wat kun je doen tegen een rioolstank in huis?

Niets is zo vervelend als een nare lucht in huis. Rioolstank is één van[1]  de meest vervelende geuren die je in huis kunt hebben. Sterker nog, als je een rioollucht in huis ruikt, is de kans aanwezig dat er sprake is van een groter probleem. Denk aan een gebrekkige ontluchting in het riool, of zelfs gescheurde leidingen en lekkages. Ruik je dus een rioolstank, dan gaat er al snel een alarmbelletje af in je hoofd. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen wanneer je zo’n lucht in huis ruikt, wat de oorzaken daarvan kunnen zijn en wat een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn voor je kan betekenen.

De oorzaken van een rioolstank

Een rioollucht in huis kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er een probleem zijn met de ontluchting in je riool. Wanneer het dan een keer flink regent, duwt dat regenwater de lucht in het riool omhoog. Is de ontluchting gebrekkig, dan kan die lucht door de afvoer (bijvoorbeeld het doucheputje) omhoog komen. Je ruikt het dan al snel door heel het huis. Ook een gescheurde leiding of lekkage kan een rioollucht tot gevolg hebben. Het is dan ook een goed idee hier snel naar te laten kijken, want zo’n lekkage kan naast ongemak ook voor gezondheidsproblemen zorgen wanneer hier niet snel iets aan gedaan wordt.

Wat kun je eraan doen?

Heb je last van een rioollucht in huis, dan kun je het beste een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Zo’n professional kan door middel van een stankdetectie precies achterhalen waar het rioolprobleem vandaan komt. Op die manier is een mogelijke lekkage of gescheurde leiding snel opgespoord. Vervolgens kan een ontstoppingsbedrijf de verstopping voor je verhelpen. Omdat een rioollucht zeer penetrant is, is het moeilijk om zelf de precieze locatie van een lekkage te achterhalen. Die kan zich namelijk gemakkelijk een stuk verder weg bevinden dan je vermoedt.

Schakel een ontstoppingsbedrijf in

Een ontstoppingsbedrijf kan meer dan alleen helpen bij een rioolstank in huis. Ook een septic tank legen kan zo’n bedrijf zonder problemen voor je uitvoeren, en wanneer je na een lekkage ook last hebt van bijvoorbeeld rioolvliegjes kunnen deze professionals ze snel bestrijden. Heb je last van een verstopte afvoer of leiding, dan kan een goed ontstoppingsbedrijf je daar al binnen een half uur vanaf helpen. Dat zorgt ervoor dat al je rioolproblemen verleden tijd zijn.


Dit vind je misschien ook leuk...