Klussen

Verbouwen? Zo verdien je geld aan oude materialen

Ben je net verhuisd en staat je een grootschalige verbouwing te wachten? Of is het huis waar je nu in woont je droomhuis en ben je bezig om je huis nog verder naar je hand te zetten door middel van een verbouwing? Wellicht zie je er tegenop, maar van het uiteindelijke resultaat kun je lange tijd genieten. Denk er ook eens over na wat je gaat doen met het afvoeren van oude materialen. Als je de oude materialen goed gescheiden afvoert, zoals oud ijzer, hout of ander materiaal, dan is de kans groot dat je er, door schaarste aan bouwmateriaal en oud ijzer, zelfs nog geld voor terugkrijgt. Hieronder tips om geld te verdienen aan oude materialen.

Oude materialen inleveren

Ga je bijvoorbeeld de badkamer en keuken slopen? Dan heb je genoeg oude leidingen, kranen en andere materialen die nog geld op kunnen brengen bij het oud ijzer. Door deze materialen goed te scheiden, zorg je ervoor dat deze vervolgens zo ingeleverd kunnen worden en gerecycled. Zo krijg je een vergoeding, maar zorg je er ook nog eens voor dat je materialen eenvoudig gerecycled en weer hergebruikt kunnen worden, wat zorgt voor een minder grote impact op de natuur.

Voor oud ijzer en koper in het algemeen wordt op dit moment de hoogste prijs geboden, omdat dit metaal erg schaars is. Wat voor vergoeding je ervoor terug krijgt ligt aan het aantal kilo’s en de huidige dag van het desbetreffende materiaal. De koperprijs bij Oudmetaalhandel geeft je een goede indicatie waar je aan kunt denken qua vergoeding. Denk hierbij ook aan zink, lood, rvs of aluminium om gescheiden in te leveren.

Heb je erg veel bouwafval in containers staan en weet je niet hoe je dit zelf af kunt voeren? Dan kun je altijd contact opnemen met een oud ijzerhandelaar om te vragen of hij geïnteresseerd is in jouw bouwafval. Zeker als het bouwafval grotendeels gescheiden is, zal de kans groot zijn dat ze de container(s) met een kraan op komen halen, waarbij je bouwafval weg is en je hier ook nog eens een vergoeding voor terug krijgt. Weet je van tevoren bij de verbouwing al dat je er veel oud ijzer af gaat voeren, zorg er dan van tevoren voor dat je een container huurt bij een oud ijzerhandelaar. Dit bedrijf zal de container dan na afloop van de verbouwing ook weer op komen halen.

Dit vind je misschien ook leuk...