Wonen

Wat kost een gietvloer realiseren in je woning?

Wat kost een gietvloer? Het spreekt voor zich dat dit één van de vragen is die het vaakst wordt gesteld door mensen die met het idee spelen om een dergelijke vloer in hun woning te realiseren. Wanneer je overweegt om een naadloze vloer te gaan realiseren in je huis zal het meteen duidelijk worden dat de gietvloer één van de populairste opties is op de markt. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, integendeel. Als je ervoor kiest om een dergelijke vloer te kopen spreekt het echter voor zich dat je wel graag een goed beeld zal willen hebben van de kosten die daaraan verbonden zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan goed beeld wordt zeker gecreëerd op deze pagina.

Hoe groot is het prijsverschil tussen de verschillende gietvloeren?

Wanneer we de vraag wat kost een gietvloer gaan beantwoorden zijn er een aantal zaken die meteen opvallen. Zo is er bijvoorbeeld het feit dat niet alle naadloze vloeren automatisch onder de noemer vallen van de gietvloeren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan troffelvloeren, maar wat bovendien ook te denken van zogenaamde betonvloeren? Hiervoor geldt dat ze eigenlijk niet tot de categorie van de gietvloeren worden gerekend. Uiteraard kunnen ze wel het overwegen waard zijn voor in jouw huis. 

Wanneer je de vraag wat kost een gietvloer gaat beantwoorden is het daarbij vooral van belang om goed te kijken naar het verschil tussen enerzijds de polyurethaan gietvloer en anderzijds de zogenaamde epoxy gietvloer. Voor deze eerste geldt dat ze per vierkante meter wel wat hoger uitvalt. De prijs per vierkante meter bedraagt daarbij dan ook zo’n 80 tot 120 euro. Dit terwijl je bij het epoxy exemplaar gemiddeld zo’n 10 euro per vierkante meter voordeliger uitkomt. 

Wat kost een gietvloer en waar krijg je mee te maken

Een antwoord geven op wat kost een gietvloer is uiteraard alleen maar mogelijk wanneer we ook wat verder kijken dan enkel en alleen het prijsverschil tussen de verschillende materialen waaruit zo’n gietvloer kan bestaan. Daarnaast is het namelijk van belang om er rekening mee te houden dat er doorgaans een bepaalde, specifieke ondergrond is vereist. Wanneer deze ondergrond standaard niet aanwezig is kan het noodzakelijk zijn om deze eerst te voorzien. Hiervoor kan je uiteraard perfect een beroep doen op de diensten van een specialist, alleen zal deze daarvoor wel extra kosten aanrekenen. Hoe dan ook is het dus zeker van belang om even na te gaan of de gietvloer van je keuze wel gewoon kan worden gerealiseerd of er daarvoor mogelijks extra werken zijn vereist. 

Is een gietvloer een goede investering of niet?

Alle informatie op deze pagina tot dusver heeft al een degelijk antwoord gegeven op de vraag “wat kost een gietvloer”. Dit gezegd hebbende geldt voor zeer veel mensen dat ze zich ook afvragen of een dergelijke vloer een goede investering is of niet. Dat kan het zeker en vast zijn. Niet alleen beschikt een dergelijke vloer over een tijdloze uitstraling, bovendien beschikt ze ook nog eens over een uitstekende kwaliteit waar je vele jaren genot van kan hebben. Het mag dan ook duidelijk zijn, het loont zeker de moeite om de aanschaf van een dergelijke vloer bij G-vloeren te overwegen. 

Dit vind je misschien ook leuk...