Wonen

Laminaat kopen: een goede voorbereiding is belangrijk

Laminaatvloeren zijn een keuze voor je huis die zowel flexibel als modieus is. Laminaat ziet er niet alleen uit als echt hout, maar is ook zeer veerkrachtig. Laminaat is niet moeilijk te leggen en vereist vrijwel geen onderhoud. Als je de overstap maakt naar laminaatvloeren, heb je toegang tot een aantal verschillende modetrends en stijlen, zodat je de perfecte look voor je huis kunt kiezen tegen een prijs die betaalbaar is voor je financiĆ«le plan. Als het gaat om laminaat kopen, zijn er veel verschillende mogelijkheden beschikbaar, waardoor het moeilijk is om te kiezen. 

Wanneer kies je voor laminaat kopen?

Een voordeel van het gebruik van laminaat is dat het eenvoudig schoon te maken is. Bovendien vereist laminaat aanzienlijk minder onderhoud dan andere materialen, zoals hout. Het feit dat laminaat uiteindelijk versleten raakt is wel een potentieel nadeel van het gebruik ervan. Laminaatvloeren schuren of schilderen is helaas niet mogelijk, wat betekent dat je je vloer geen make-over kunt geven. In vergelijking met hardhouten of PVC vloeren is laminaat echter een meer kosteneffectieve keuze.

De vorm van het laminaat

De indeling van de vloer is georganiseerd volgens een patroon dat door de contouren van het laminaat tot stand komt. Je hebt de keuze om laminaat te installeren in ofwel planken, tegels of een visgraatpatroon. Plank- en visgraatpatronen zijn tegenwoordig zeer populair. Tegelpatroon laminaat met betonlook dat is daarnaast ook een populaire optie.

De kleur van het laminaat

Het is raadzaam om de kleur van je laminaatvloer te kiezen op basis van de kamer waarin je de vloer gaat leggen. Is de ruimte krap of heeft de ruimte bijzonder lage plafonds? Leg dan een vloer van een lichtere tint om de illusie te wekken dat de kamer groter is dan hij in werkelijkheid is. De ruimte zal kleiner lijken als je een donkere vloer hebt, maar zal ook een meer uitnodigende en traditionele uitstraling hebben. Je kunt ook grijze laminaattegels gebruiken om het uiterlijk van industrieel beton te bereiken.

Neem stalen mee

De meeste mensen met een huis denken dat ze precies weten wat ze in hun huis willen op basis van foto’s die ze ergens in een tijdschrift of online hebben gezien of vloeren die ze bij iemand thuis hebben gezien. Dit vertrouwen en geloof komt voort uit het feit dat veel huiseigenaren hun eigen huisverbeteringsprojecten doen. Daardoor doen ze uiteindelijk een aankoop, om op de dag dat het laminaat wordt gelegd hun verwachtingen in duigen te zien vallen. Vaak stuiten ze op kleuren, plankvarianten en algemene stijlen die ze niet hadden verwacht. Omdat laminaat ontworpen is om op echt hout te lijken, zal er door de aard van het materiaal enige variatie zijn van plank tot plank. Het is aan te raden eerst een paar stalen mee naar huis te nemen om te proberen voordat je zo’n aankoop doet. Je moet het staal bekijken in zowel het kunstlicht als het natuurlijke licht dat in je huis aanwezig is. Dit zal ervoor zorgen dat het laminaat je zal aanspreken, ongeacht het tijdstip van de dag. Als je dit doet, weet je zeker dat je de juiste laminaatvloer voor je huis hebt gekozen.

Tip: Voordelige laminaatvloeren vind je ook op LAB21.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...