Tuinieren Wonen

Verbouwen? Ga voorbereid aan de slag met de volgende tips!

Is jouw huis aan verbouwing toe? Wil je een hippere woonkamer of een nieuwe stijl in jouw badkamer? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Een verbouwing kost heel wat tijd, geld en moeite, maar met de juiste voorbereidingen ben jij hier binnen de kortste keren helemaal klaar voor. Daarom hebben we een aantal tips opgesteld die jouw verbouwing een stukje makkelijker maken.

1.Bedenk wat je wilt

Als eerste moet je natuurlijk een beeld krijgen van wat je precies wil verbouwen en hoeveel dit gaat kosten. Om inspiratie op te doen voor je verbouwing, zijn woontijdschriften erg handig. Ook zou je een keertje goed kunnen spieken in het huis van jouw vrienden en familie. Maak vervolgens een lijst met dingen die je zou willen veranderen aan jouw huis, en een lijst met alle inspiratie die je hebt opgehaald. Zo heb je een goed overzicht van wat je anders wil en hoe dit anders kan. 

Een tip van ons: maak een moodboard van jouw droomhuis. Gebruik hiervoor Pinterest of woontijdschriften. Zo krijg je in één klap een goed beeld van hoe jij wil dat je huis eruit komt te zien. Daarnaast moet je natuurlijk ook voor jezelf bepalen wat het budget is dat jij ter beschikking wil stellen. Aan de hand daarvan kan je echt goede keuzes maken, en uiteindelijk de kosten hiervan berekenen. 

2.Maak een planning

Weet je precies wat je wilt, hoe je dit wilt en welk budget je hieraan wil uitgeven? Dan is het tijd om te gaan plannen. Wanneer je ervoor kiest om zelf te gaan verbouwen, is het handig om een plan van aanpak te maken. Met welk onderdeel in huis wil je gaan beginnen en hoe veel tijd gaat dit in beslag nemen? Bedenk daarnaast ook welke materialen je nodig hebt. Misschien heb je wel apparaten zoals een een minikraan nodig, verhuislift of bouwlift nodig? Een minikraan kopen is niet nodig je kan deze ook gemakkelijk huren. Zorg dat je een goed overzicht maakt van de verbouwing. 

Wil je je verbouwing overlaten aan experts? Zorg dan dat je met alle partijen hebt overlegd hoe en wanneer hun taken gaan plaatsvinden. Maak hier vervolgens een planning van. Dan heb je niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar ook voor de partijen die je gaan helpen bij jouw verbouwing!

3.Vertel het de omgeving 

Wanneer jouw huis een grote verbouwing ondergaat, is het goed om hier in ieder geval jouw buren over in te lichten. Een verbouwing kan namelijk veel geluid en rommel veroorzaken, dus het is netjes om jouw buren hiervan op de hoogte te stellen. Het is ook erg prettig om jouw vrienden en familie te vertellen dat je gaat verbouwen. Dan kunnen ze er rekening mee houden dat een uitgebreide borrel of een gezellig avondje bankhangen er de komende tijd even niet in zit, althans niet bij jou thuis. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om na de verbouwing het resultaat te vieren!

Hopelijk helpen deze tips je in de voorbereiding van je verbouwing, en zit jij binnenkort te genieten in jouw droomhuis!

Dit vind je misschien ook leuk...