Wonen

Een wijnkast, ideaal om wijn in op te slaan

In plaats van wijn te drinken in de horeca, wordt er sinds de Corona steeds meer online wijn verkocht om het vervolgens thuis te drinken. Uiteraard is het dan wel belangrijk de wijn op een juiste manier te bewaren. Zo kun je wijn opslaan in de koelkast, in de kelder, in een wijnrek maar ook in een wijnkast. Een wijnkast zelf maken is dan ook een leuk klusje waar je je een aantal middagen mee bezig kunt houden.

Uitstraling wijnkast

Er zijn ontelbaar veel manieren om een unieke wijnkast te maken. Daarbij is de keuze voor  een materiaalsoort hierop erg van invloed. Zo creëer je met een wijnkast gemaakt van steigerhout een andere look dan wanneer je kiest voor staal. Ofwel: robuust versus modern. Tevens is het belangrijk rekening te houden met welke wijnsoorten en wijnflessen je in de wijnkast gaat bewaren.

Wijnkast voor witte wijn

Over het algemeen kun je witte wijn het beste bewaren op een koele, donkere plaatst met een constante temperatuur. Heb je een fles met een kurk? Dan blijft de wijn het lekkerste door hem liggend te bewaren. Ideaal dus in een wijnkast! In een wijnkast berg je stijlvol de mooiste flessen die het wachten waard zijn! Want hoe langer je wacht, hoe lekkerder de wijn zal smaken. Wacht dan ook niet langer, steek de handen uit de mouwen en maak zelf je wijnkast. Dan kun je vervolgens eenvoudig online de lekkerste witte wijn kopen.

Dit vind je misschien ook leuk...