Algemeen Geen categorie Wonen

Voordeel van traplift

Het is momenteel algemeen bekend en wellicht opvallend dat het aantal ouderen de laatste jaren is toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel ouderen, specifieker: de 65-plussers, in de twintigste eeuw ruim vertienvoudigd zijn. Wellicht is het opgevallen dat ook de markt inspeelt op deze ontwikkeling. 

Zo biedt de markt in de huidige samenleving enorm veel diverse producten aan die vooral geschikt zijn voor de ouderen. Hierbij zijn de meeste producten bedoeld om het leven van een senior gemakkelijker te maken. Hieronder volgen enkele producten die prettig kunnen zijn voor de nog thuiswonende senioren. 

Rollators 

Rollators kunnen zonder twijfel als meest bekende zorghulpmiddel beschouwd worden. Het hulpmiddel biedt ouderen en andere personen die slecht ter been zijn extra steun gedurende het lopen. De rollator werd dan ook uitgevonden door Aina Wifalk, die zelf ook polio gehandicapt was.

Tegenwoordig zijn er ook rollators die bedoeld zijn binnenshuis. De binnenrollators zijn extra licht en compact om gemakkelijk ieder pand te doorwandelen. 

Trapliften

Veel gezinswoningen zijn voorzien van een trap. Echter kan traplopen een behoorlijke uitdaging zijn voor personen met krachtverlies. Om toch de andere verdiepingen in gebruik te stellen en veilig te bereiken, kan een traplift kopen wellicht aantrekkelijk zijn. Trapliften zijn op vrijwel iedere trap te bevestigen en zullen gemonteerd worden aan de treden van de aanwezige trap. 

Douchestoelen

Ook langere tijd staan kan lastig zijn, waarbij een douchebeurt vaak maar enkele minuten kan duren. Het kan prettig zijn om de douchte te voorzien van een douchestoel. Op die manier wordt een langere douchebeurt mogelijk, ondanks het betreffende persoon slecht ter been is. Daarbij zal het persoon het ook een stuk minder erg vinden om te douchen, aangezien het douchen met een douchestoel opmerkelijk minder inspanning vergt.

Dit vind je misschien ook leuk...