Wonen

4 Redenen om te kiezen voor een Motorola portofoonsysteem

Commerciële en werkportofoons van Motorola zijn een uitstekend idee voor elke bedrijfstak. Hoewel mobiele telefoons vooraanstaande communicatiemiddelen, zijn portofoons nog altijd van vitaal belang bij tal van projecten. Mobiele telefoons beschikken meestal niet de over duurzaamheid, het ontvangstbereik en de veiligheidsvoorzieningen zoals portofoons bieden en waar werknemers op moeten kunnen vertrouwen. Commerciële tweewegradio’s helpen bedrijven beter in real time verbonden te blijven, wat leidt tot meer veiligheid, grotere efficiëntie en hogere productiviteit. Een van de klassieke merken in de wereld van portofoons, is nog altijd Motorola. Waarom is Motorola nog altijd marktleider in deze, ietwat meer traditionele manier van communicatie? In deze blog kijken we naar enkele logische redenen. 

1. Communicatiemiddelen geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden 

Vooral wanneer je je in ruige en gevaarlijke werkomgevingen bevindt, ligt de focus met name op het handhaven van duidelijke communicatie om de veiligheid van het team te garanderen. Het is apparatuur zoals een Motorola portofoon die jouw team in verbinding houdt en bovendien bestand is tegen veeleisende werklast. Op die manier verspil je geen tijd aan je zorgen maken over onduidelijke communicatie. 

Met Push-to-Talk (PTT)-technologie heb je met één druk op de knop direct contact met teamleden. Dit biedt de mogelijkheid om kritieke informatie in real time door te geven wanneer je ter plaatse bent. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar kan in een noodgeval het verschil betekenen tussen leven en dood.

2. Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Alle Motorola-radio’s ondergaan robuustheid tests om hun levensduur en duurzaamheid te garanderen. Portofoons van Motorola beschikken over IP ratings en militaire specificaties die een breed scala aan mogelijkheden bieden om te vallen – van hoge valhoogtes tot extreme temperaturen en van stof- tot waterbestendigheid, met een Motorola portofoon ga je door weer en wind. 

3. Altijd verbinding op de werkplek

Daar waar mobiele telefoons afhankelijk zijn van mobiele torens voor dekking en op kritieke momenten traag worden als het netwerk overbelast is, maken de commerciële tweerichtingsradio’s van Motorola gebruik van radiofrequenties voor een betrouwbaarder werking in het dekkingsgebied.

4. De levensduur van meerdere batterijen

Terwijl de meeste batterijen betrouwbaar zijn voor diensten van 10 tot 12 uur, staan de twee-weg radio’s van Motorola bekend om langer mee te gaan. Het merk maakt namelijk gebruik van software die belangrijke gegevens verzamelt zoals batterijlading, leeftijd en capaciteit om werknemers te helpen hun apparatuur beter te beheren. Met een langere levensduur van de batterij – tot wel 28 uur – kan een Motorola portofoon meerdere diensten draaien voordat hij opnieuw moet worden opgeladen.

Dit vind je misschien ook leuk...