Klussen

Tips voor het beladen van een bouwafvalcontainer

Afval moet zo snel als mogelijk worde afgevoerd. Pas wel op, want het afvoeren van containers is aan strenge regels gebonden. Daarom is het zaak om dit allemaal goed te onderzoeken. Een puincontainer huren op Puincontainershop.nl helpt, maar er is meer. Neem deze tips in ieder geval mee.

Verzamel het juiste soort afval

Zorg dat je alleen het afval dat in een bepaalde container hoort stopt. Een hout container van Puincontainershop gebruik je dus voor hout. Het is simpelweg niet toegestaan om er andere soorten afval in te verzamelen dan de soort waarvoor de container bedoeld is. Je doet in de puincontainer geen hout en in de houtcontainer geen puin. Het is dus altijd slim om goed naar je stromen afval te kijken en hier met de specialist over te overleggen. Dit zorgt voor een optimale scheiding.

Niet meer dan erin past

De volgende stap die je zet is dat je de container precies op maat kiest. Je wilt namelijk niet dat afval uitsteekt. Je kan materialen kleiner maken, maar vol is vol. Door het juiste formaat te kiezen, maak je de kans kleiner dat het niet allemaal past. Let wel altijd op dat de container ook echt gelijkmatig beladen wordt.

Net boven de rand

Hoewel het dus niet aan alle kanten mag uitsteken, mag je wel net boven de rand uitkomen met het afval. Let wel op dat dit niet meer dan 20 centimeter is. Het afval moet dan wel veilig worden afgedekt tijdens het vervoer. Zo kan iedereen op de weg veilig blijven. Je mag dus wel iets meer in de container kwijt als dat een keer zo uitkomt, maar blijf binnen die grens van 20 centimeter boven de rand om zeker te zijn.

Zorgen voor stabiliteit

Het is belangrijk om te beseffen dat afval tijdens vervoer zou kunnen gaan schuiven. Het is daarom belangrijk om zoveel als mogelijk voor stabiliteit te zorgen. Dit maakt de kans op schuiven, en eventueel het omvallen van de container veel kleiner. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de vervoerder, maar ook voor alle andere weggebruikers is dit noodzakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...