Klussen

Hoe kies je de beste vloerisolatie?

In het kader van de stijgende gas- en energieprijzen, zijn er veel consumenten druk bezig met het verduurzamen van hun woning. Belangrijke onderdelen van verduurzaming kunnen zijn; het aanschaffen van een warmtepomp, het laten aanleggen van zonnepanelen of het verder of beter isoleren van je woning. Onder het isoleren van je woning valt onder andere het isoleren van je (spouw)muren, dak en vloeren. Heb je geen groot budget te besteden om je woning compleet te verduurzamen, maar wil je toch ergens beginnen? Dan kun je het beste starten met het isoleren van je dak, muren en vloeren. Maar hoe kies je nu bijvoorbeeld de beste vloerisolatie? Hieronder helpen we je graag verder.

Wat is de beste manier om je vloer te isoleren? Vaak wordt er isolatie in de kruipruimte aangebracht aan de bovenkant, zodat de warmte beter omhoog kan stijgen en de warmte ook beter vastgehouden kan worden, waardoor de vloer warmer aan zal voelen. Vaak is het zo dat hoe dikker de isolatielaag is, hoe beter de isolatiewaarde. Echter kost dit dikkere materiaal vaak ook meer en als je weinig ruimte hebt, is ook niet elk materiaal goed aan te brengen. 

Vloerisolatie kosten

Heb je een klein budget? Ook dan is het mogelijk om je vloer te isoleren. Glaswol is de goedkoopste optie, maar je hebt hier wel veel van nodig om dezelfde isolatiewaarde te halen als bijvoorbeeld bij PUR, PIR of isolatiekussens. Kijk ook altijd goed of er toevallig lokaal geen subsidieregeling is, waarbij je een deel van de kosten voor het verduurzamen van je huis vergoed kan krijgen. 

Houten vloer isolatie

Onder een houten vloer kun je het beste werken met isolatie van (glas)wol of platen. Onder een houten vloer is het namelijk van groot belang dat de isolatie isolerend en ademend werkt, om lekkages en vochtproblemen te voorkomen. Dit helpt tevens om het geluid te dempen. Zorg daarom bij een houten vloer altijd voor een goede ondervloer. 

Kruipruimte isolatie

Heb je erg weinig ruimte in je kruipruimte, dan is bodemisolatie mogelijk. Echter biedt bodemisolatie een minder goede isolatiewaarde dan vloerisolatie, waarbij platen of ander isolatiemateriaal tegen de onder- of bovenkant van de vloer wordt geplakt. Eenvoudig vloerisolatie platen via Vloerisolatie-info.nl bestellen is in beide gevallen mogelijk om je kruipruimte op de juiste manier te isoleren.  Kijk altijd naar de verschillen in materiaal, isolatiewaarde en de kosten die het met zich meebrengt. Heb je wat meer budget, kies dan voor de optie met de beste isolatiewaarde om het meeste rendement uit je verduurzaming te halen.

Dit vind je misschien ook leuk...