Algemeen

3 manieren om veiliger te werken in jouw werkomgeving

Veiligheid staat op één bij vrijwel elk bedrijf. Als jouw werknemers niet te werk kunnen gaan in een veilige omgeving, zal dit veel werknemers wegjagen bij je bedrijf. Veel bedrijven zeggen dat ze er alles aan doen om deze veiligheid te waarborgen, maar toch is dit in realiteit vaak makkelijk gezegd dan gedaan. In deze blog willen we dan ook drie manieren geven die jou helpen om deze veiligheid te waarborgen. 

Genoeg Bhv’ers

Stap 1 voor de veiligheid van je bedrijf is dat je genoeg Bhv’ers moet hebben rondlopen. Wettelijk gezien is het al genoeg om slechts één Bhv’er te hebben, maar in realiteit is dit vaak niet genoeg. Dit is helemaal het geval als jij in een groot bedrijfspand werkt, met meerdere verdiepingen. In dit geval kan een Bhv’er vaak niet op tijd op locatie zijn. Daarnaast kan de Bhv’er niet altijd werken – als deze Bhv’er vrij is, zal er ook iemand aanwezig moeten zijn. Door genoeg werknemers een Bhv-training aan te bieden, zorg jij ervoor dat er altijd iemand op tijd ter plekke kan zijn in het geval van een calamiteit. 

Benodigdheden voor calamiteiten

Personeel dat weet hoe ze moeten handelen is één, maar zij zullen we de juiste benodigdheden nodig hebben bij deze calamiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een verbanddoos, brandblussers en een AED. Mocht er in jouw bedrijfspand een calamiteit plaatsvinden, dan heb je door deze dingen aan te brengen het juiste personeel dat weet wat er met deze benodigdheden moet gebeuren. De meeste van deze items zijn zelfs verplicht om te hebben. Je kunt ervoor kiezen om deze benodigdheden te delen met andere bedrijven, maar het is belangrijk dat jij hier in ieder geval snel bij kunt. 

De juiste meetmiddelen

In jouw bedrijfspand zullen er verschillende processen plaatsvinden die regelmatig op veiligheid gecontroleerd moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn de gasleidingen, maar ook in principe alle elektronische apparaten binnen jouw bedrijf. Als deze niet regelmatig gecontroleerd worden, breng je de algemene veiligheid van je werknemers in gevaar. Door de meetmiddelen van Omega Meetmiddelen te gebruiken, weet jij zeker dat je de juiste tools hebt om deze controle uit te voeren. Neem snel een kijkje op hun website!

Dit vind je misschien ook leuk...