Renovatie

Waar moet je rekening mee houden bij een renovatie

Je huis mooier maken door een renovatie of verbouwing, is iets dat veel mensen doen, zodat je huis uiteindelijk nog meer aan je verwachtingen gaat voldoen. Maar ook na het kopen van een opknappertje, heb je veel werk te doen. Er zijn natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij geven je wat tips.

Denk goed na en maak een planning

Een huis verbouwen vergt erg veel werk en voorbereiding. Je kunt niet zomaar direct de sloophamer in de hand nemen. Maak een planning en bereken je budget. Door een budget op te stellen krijg je direct meer overzicht in hoeveel geld je zelf hebt en hoeveel je van de bank moet lenen.

Architect nodig?

Als je een grote verbouwing gaat doen, is het aan te raden een architect te raadplegen. Zo kun je ervoor zorgen dat je droomhuis werkelijk gerealiseerd wordt. Heb je een moderne villa laten bouwen en heb je ruimte voor uitbouw, zorg dan ook dat je een architect aanneemt die hier gespecialiseerd in is. Moderne villa bouwen? Zoek online welke architecten er in jou buurt zitten.

Bedenk of je een goede aannemer wilt inschakelen

Je kunt de verbouwing zelf laten uitvoeren of een aannemer in de hand nemen. Of je kunt zelf iemand inhuren. Uiteraard is uitbesteden gemakkelijker maar dit kost je meer geld. Meestal kies je voor een aannemer als er werkzaamheden bij zitten die je zelf niet kunt uitvoeren.

Voorbereiding

Zorg dat je de juiste mensen inschakelt en weet wie je allemaal nodig hebt. Een huis verbouwen kun je natuurlijk niet alleen. Ook heb je vergunningen nodig. Heb je een bouwvergunning nodig, moet er een bouw tekening gemaakt worden en moeten er bouw offertes worden aangevraagd? Allemaal zaken om over na te denken. Vergeet ook zeker niet met je buren te overleggen wat je allemaal wilt gaan doen, zij zullen er wellicht overlast door ervaren.

Dit vind je misschien ook leuk...