Klussen

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar besparen je ook nog eens op de energierekening. Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over zonnepanelen.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn gemaakt van silicium, dat licht omzet in elektriciteit. Wanneer zonlicht op de zonnepanelen valt, worden de elektronen in het silicium losgemaakt, waardoor er een stroom ontstaat. Deze stroom wordt omgezet naar bruikbare energie door middel van een omvormer. De opgewekte energie kan direct worden gebruikt, of worden opgeslagen in een accu.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de zonnepanelen. Dit wordt uitgedrukt in Wp (Wattpiek) en geeft aan hoeveel elektriciteit de panelen opwekken onder ideale omstandigheden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de efficiëntie van de panelen en de garantie die wordt gegeven.

Verder is het van belang om te kijken naar de ligging en hellingshoek van het dak. De ideale hoek voor zonnepanelen is ongeveer 35 graden, maar een afwijking van 10 graden heeft slechts een beperkte invloed op de opbrengst. Daarnaast is het belangrijk dat de panelen niet worden overschaduwd door bomen, gebouwen of andere objecten.

Natuurlijk licht en schaduw op uw dak

Een belangrijk aspect om te overwegen bij het plaatsen van zonnepanelen is de locatie van uw dak. Het is van vitaal belang dat uw dak zoveel mogelijk natuurlijk licht ontvangt gedurende de dag. Dit betekent dat eventuele schaduwen van bomen, gebouwen of andere obstakels op uw dak moeten worden vermeden. Zelfs een kleine hoeveelheid schaduw kan de efficiëntie van uw zonnepanelen drastisch verminderen. Als uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen vanwege schaduw, kunt u overwegen om ze op een andere locatie te plaatsen, zoals in uw tuin.

Onderhoud van uw zonnepanelen

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het investeren in zonnepanelen is het onderhoud. Hoewel zonnepanelen relatief weinig onderhoud vereisen, moeten ze wel regelmatig worden schoongemaakt om de efficiëntie te behouden. Stof, vuil en bladeren kunnen zich op de panelen ophopen en de hoeveelheid zonlicht die wordt opgevangen verminderen. U kunt ervoor kiezen om zelf uw panelen schoon te maken, maar het kan ook de moeite waard zijn om een professionele reinigingsdienst in te schakelen om dit voor u te doen.

Zonnepanelen kopen

Als je op zoek bent naar kwalitatieve zonnepanelen, dan zijn de zonnepanelen van APSolar een goede optie. APSolar is een Nederlandse fabrikant van zonnepanelen en onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van de panelen. Ze maken gebruik van de nieuwste technologieën en materialen om ervoor te zorgen dat de panelen een zo hoog mogelijke opbrengst hebben. Daarnaast biedt APSolar goede garantievoorwaarden en een uitstekende service.

Kortom, zonnepanelen zijn een goede investering voor de toekomst. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar besparen ook nog eens op de energierekening. Let wel goed op bij de aanschaf van de panelen en kies voor een kwalitatieve fabrikant zoals APSolar.

Dit vind je misschien ook leuk...